Novice

Prikazano: 921 - 940 od 1123 zapisov

19. srednješolsko prvenstvo v športnem plezanju - razpis

V sredo, 30. januarja, in četrtek 31. januarja 2013, bo že tradicionalno na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu potekalo 19. srednješolsko prvenstvo v športnem plezanju. Tekma B za nelicencirane tekmovalce bo v sredo, tekma A za licencirane tekmovalce pa v četrtek.

10 varnostnih pravil športnega plezanja

Čeprav je zima, še vedno veliko ljudi pleza - zunaj in notri. Komisija za športno plezanje PZS je izdala zloženko, v kateri je na slikovni način prikazanih 10 varnostnih pravil športnega plezanja. Prikazani so na nazorni način, prav tako so z rdečo označeni postopki, ki so nepravilni, nevarni.

Prvi potrjen 8B+ za Jerneja Krudra

V Švici s še nekaj soplezalci pleza Jernej Kruder, in sicer v Crescianu, kjer je uspel preplezati problem The Dagger (8B+). Gre za njegov najtežji preplezani balvanski problem do zdaj, če upoštevamo balvane s potrjeno oceno.

Tudi športna plezalka Katja Kadič s športno štipendijo OKS

Pred sejo Izvršnega odbora OKS je predsednik OKS-ZŠZ dr. Janez Kocijančič s športniki podpisal štipendijske pogodbe. Za športno štipendijo lahko po novem zaprosijo tudi športniki, ki nastopajo v neolimpijskih športnih panogah in športniki invalidi s statusom športnika svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda.

POGOVOR: Mina Markovič tretja najboljša med Športnicami leta 2012

Slovensko športno plezanje je včeraj doživelo enega izmed svojih največjih uspehov v slovenskem prostoru. Mina Markovič, najboljša športna plezalka Slovenije in sveta, se je med kandidati za nagrado Športnica leta 2012 uvrstila na izvrstno 3. mesto - in sicer po izboru športnih novinarjev Slovenije.

Športnik leta 2012: Mina Markovič med trojico najboljših!

Slovensko športno plezanje je nocoj doživelo enega izmed svojih največjih uspehov v slovenskem prostoru. Mina Markovič, najboljša športna plezalka Slovenije in sveta, se je med kandidati za nagrado Športnik leta 2012 uvrstila na izvrstno 3. mesto - in sicer po izboru športnih novinarjev Slovenije.

Finale državnega prvenstva v športnem plezanju 2012

Danes, 30. novembra, se v športni dvorani Zlato polje v Kranju začenja finale državnega prvenstva v težavnosti in balvanih v vseh kategorijah. Vabljeni na finalni športnoplezalni dogodek in spremljevalni program plezalnih dni, ki bodo trajali vse do nedelje, 2. decembra.