Novice

Prikazano: 961 - 980 od 1123 zapisov

V Škofji Loki zmagala Mina Markovič in Domen Škofic

V Škofji Loki poteka predzadnja tekma za državno prvenstvo v težavnosti. V soboto, 10. novembra, so se na prenovljeni plezalni steni športne dvorane Poden pomerile srednje in starejše kategorije, zmagala sta Mina Markovič in Domen Škofic.

Finale svetovnega pokala v težavnosti Kranj 2012 se bliža!

Naslednji konec tedna, 17. in 18. novembra, bo v Kranju potekala FINALNA tekma letošnjega SVETOVNEGA POKALA v športnem plezanju V TEŽAVNOSTI, kjer bo nastopilo tudi 13 slovenskih reprezentantov, za naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti pa se bo drugič zapored borila Mina Markovič, najboljša športna plezalka - v tej sezoni ves čas vodila v skupnem seštevku.

Mladinsko evropsko prvenstvo ZLATO za Slovenijo z Domnom Škoficem

PRVO mladinsko evropsko prvenstvo si bo naša mladinska reprezentanca v športnem plezanju zapomnila po naslovu PRVEGA MLADINSKEGA EVROPSKEGA PRVAKA ZA SLOVENIJO, ki ga je osvojil DOMEN ŠKOFIC. Danes, 4. novembra, se je v francoskem mestu Gemozac zaključil še drugi finalni del težavnostnega plezanja mladinskega evropskega prvenstva 2012, ki je bilo za našo reprezentanco in Slovenijo uspešno.

Domen Škofic je mladinski evropski prvak!

Danes, 3. novembra, je v francoskem mestu Gemozac DOMEN ŠKOFIC postal mladinski evropski prvak v težavnosti na prvem mladinskem evropskem prvenstvu v športnem plezanju. Jutri poteka še drugi del finala, kjer bo nastopal Anže Peharc, aktualni svetovni prvak med starejšimi dečki.

ZMAGA za Mino Markovič in BRON za Majo Vidmar, sanjski zaključek azijske turneje SP v težavnosti

Z osmo tekmo letošnjega svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki je potekala 27. in 28. oktobra, v japonskem mestu Inzai, se je azijska turneja za Slovenijo zaključila SANJSKO. Najboljša športna plezalka Slovenije in sveta Mina Markovič je na tekmi ZMAGALA, Maja Vidmar pa je bila TRETJA. Ostala naša reprezentanta sta le za las zgrešila finale; Domen Škofic je dosegel 9. in Urban Primožič 10. mesto. Sledi le še FINALE, zaključek svetovnega pokala v težavnosti 2012 v domačem Kranju (17.-18. 11. 2012). Vabljeni!

SP težavnost, Inzai - Maja in Mina v FINALU

Po zelo uspešnih včerajšnjih kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v težavnosti na Japonskem za vse štiri slovenske reprezentante sta se v današnji finale uvrstili Maja Vidmar s 1. in Mina Markovič s 7. mestom. Držimo pesti za naši dekleti v finalu ob 8.30!

SP težavnost, Inzai – predzadnja tekma SP, tekmujejo Mina, Maja, Domen, Urban

Jutri in v nedeljo, 27. in 28. oktobra 2012, se bodo najboljši športni plezalci sveta pomerili na predzadnji letošnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Tekmujejo tudi slovenski reprezentanti - naša najboljša in vodilna v skupnem seštevku SP v težavnosti Mina Markovič, Maja Vidmar ter Urban Primožič in mladinec Domen Škofic, aktualni svetovni mladinski podprvak.

Mina Markovič SREBRNA na tekmi SP v težavnosti v Koreji (Mokpo)

Na sedmi letošnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki je potekala 20. in 21. oktobra v korejskem mestu Mokpo, se je Slovenija znova veselila novih stopničk Mine Markovič. Najboljša športna plezalka Slovenije in sveta Mina Markovič je znova dokazala, da sodi v svetovni plezalski vrh, premagala jo je le domačinka Jain Kim.

SP težavnost, Mokpo - Mina v FINALU

Po uspešnih včerajšnjih kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v težavnosti v Koreji za vse štiri slovenske reprezentante se je v današnji finale uvrstila le Mina Markovič, ki bo na najvišjo stopničko zmagovalnega odra startala s tretjega mesta v polfinalu. Držimo pesti!

SP težavnost, Mokpo - tekmujejo Mina, Maja, Domen, Urban

V soboto in nedeljo, 20. in 21. oktobra 2012, se nadaljuje svetovni pokal v težavnostnem plezanju. In sicer se azijska turneja SP v težavnosti 2012 seli v Korejo, kjer bo v kraju Mokpo sedma tekma. Po zmagi in srebru na Rockmastru ter srebru na SP v Xiningu nastopajo štirje naši reprezentanti – naša najboljša Mina Markovič, Maja Vidmar ter Urban Primožič in mladinec Domen Škofic, aktualni svetovni mladinski podprvak.

Finale iRRC v Zagrebu: kar 14 mladih na stopničkah

Včeraj, 14. oktobra 2012, je v Zagrebu potekala zadnja tekma iRRC lige (InterRegional Climbing Cup) v športnem plezanju za kategorije do 20 let. Na tekmovanju je nastopilo tudi 37 slovenskih tekmovalcev, ki so dosegli 14 uvrstitev na zmagovalne stopničke.

Na Rockmastru na Kitajskem tudi najboljši slovenski športni plezalci

Jutri in v sredo, 16. in 17. oktobra 2012 bo pri Šanghaju v Wuijangu potekal master v športnem plezanju (težavnost, hitrost). Nastopili bodo tudi slovenski športni plezalci Mina Markovič, Maja Vidmar, Urban Primožič in Domen Škofic, ki so nastopili tudi na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v kitajskem Xiningu.

SP težavnost, Xining – Mina Markovič SREBRNA

Šesta letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki je potekala v kitajskem Xiningu, je bila za Slovenijo po dvojnih stopničkah Mine Markovič z 2. in Maje Vidmar s 3. mestom v Atlanti (ZDA) znova ZELO USPEŠNA. Mina Markovič je dosegla SREBRNO MEDALJO ter pokazala, zakaj je najboljša športna plezalka na svetu in vodila v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2012.

SP težavnost, Xining – Mina, Maja, Domen in Urban v polfinalu

Danes, 12. oktobra, se je v Xiningu na Kitajskem pričela šesta letošnja tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Nastopajo štirje naši reprezentanti – naša najboljša Mina Markovič (nazadnje srebrna v Atlanti), Maja Vidmar (bronasta v Atlanti) ter Urban Primožič in mladinec Domen Škofic.

Adam Ondra z zgodovinsko prvo 9b+ na svetu

Na Norveškem v jami Hanshelleren plezališča Flatanger je športni plezalec Adam Ondra uspel v zgodovinskem dosežku. Svoj projekt je študiral kar nekaj časa, včeraj, 4. oktobra pa mu je uspelo: preplezal je PRVO smer z oceno 9b+ na svetu.