Novice

Prikazano: 961 - 980 od 1112 zapisov

SP težavnost, Mokpo - Mina v FINALU

Po uspešnih včerajšnjih kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v težavnosti v Koreji za vse štiri slovenske reprezentante se je v današnji finale uvrstila le Mina Markovič, ki bo na najvišjo stopničko zmagovalnega odra startala s tretjega mesta v polfinalu. Držimo pesti!

SP težavnost, Mokpo - tekmujejo Mina, Maja, Domen, Urban

V soboto in nedeljo, 20. in 21. oktobra 2012, se nadaljuje svetovni pokal v težavnostnem plezanju. In sicer se azijska turneja SP v težavnosti 2012 seli v Korejo, kjer bo v kraju Mokpo sedma tekma. Po zmagi in srebru na Rockmastru ter srebru na SP v Xiningu nastopajo štirje naši reprezentanti – naša najboljša Mina Markovič, Maja Vidmar ter Urban Primožič in mladinec Domen Škofic, aktualni svetovni mladinski podprvak.

Finale iRRC v Zagrebu: kar 14 mladih na stopničkah

Včeraj, 14. oktobra 2012, je v Zagrebu potekala zadnja tekma iRRC lige (InterRegional Climbing Cup) v športnem plezanju za kategorije do 20 let. Na tekmovanju je nastopilo tudi 37 slovenskih tekmovalcev, ki so dosegli 14 uvrstitev na zmagovalne stopničke.

Na Rockmastru na Kitajskem tudi najboljši slovenski športni plezalci

Jutri in v sredo, 16. in 17. oktobra 2012 bo pri Šanghaju v Wuijangu potekal master v športnem plezanju (težavnost, hitrost). Nastopili bodo tudi slovenski športni plezalci Mina Markovič, Maja Vidmar, Urban Primožič in Domen Škofic, ki so nastopili tudi na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v kitajskem Xiningu.

SP težavnost, Xining – Mina Markovič SREBRNA

Šesta letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki je potekala v kitajskem Xiningu, je bila za Slovenijo po dvojnih stopničkah Mine Markovič z 2. in Maje Vidmar s 3. mestom v Atlanti (ZDA) znova ZELO USPEŠNA. Mina Markovič je dosegla SREBRNO MEDALJO ter pokazala, zakaj je najboljša športna plezalka na svetu in vodila v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2012.

SP težavnost, Xining – Mina, Maja, Domen in Urban v polfinalu

Danes, 12. oktobra, se je v Xiningu na Kitajskem pričela šesta letošnja tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Nastopajo štirje naši reprezentanti – naša najboljša Mina Markovič (nazadnje srebrna v Atlanti), Maja Vidmar (bronasta v Atlanti) ter Urban Primožič in mladinec Domen Škofic.

Adam Ondra z zgodovinsko prvo 9b+ na svetu

Na Norveškem v jami Hanshelleren plezališča Flatanger je športni plezalec Adam Ondra uspel v zgodovinskem dosežku. Svoj projekt je študiral kar nekaj časa, včeraj, 4. oktobra pa mu je uspelo: preplezal je PRVO smer z oceno 9b+ na svetu.

SP težavnost, Atlanta – DVOJNE STOPNIČKE za Slovenijo in nov EKIPNI uspeh

Zadnji vikend v septembru in peta letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Atlanti (ZDA) sta Sloveniji prinesla NOV ODLIČNI ekipni uspeh. Dvojno zmagoslavje Mine Markovič z 2., Maje Vidmar s 3. mestom je potrdil še aktualni mladinski svetovni podprvak Domen Škofic, za katerega je bil to prvi finale na članskih tekmah svetovnega pokala. Urban Primožič je bil 22.

SP težavnost, Atlanta - na tekmo 4 slovenski reprezentanti

V soboto, 29. septembra, se v Atlanti (ZDA) pričenja peta letošnja tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Nastopili bodo štirje naši reprezentanti – naša najboljša Mina Markovič, Maja Vidmar ter najboljša na minulem svetovnem prvenstvu v težavnosti Urban Primožič in mladinec Domen Škofic.

SP težavnost, Puurs – vseh pet reprezentantov v polfinalu

Četrta tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je danes, 21. septembra, v belgijskem Puursu prinesla uspešni preboj skozi kvalifikacije. Na tekmi nastopa pet naših reprezentantov , in prav vsi so se suvereno uvrstili v jutrišnji polfinale. Po poškodbi prsta se je uspešno vrnila tudi Mina Markovič, naša najboljša športna plezalka.

SP težavnost, Puurs - Mina Markovič se vrača po poškodbi

Danes, 21. septembra, se v belgijskem Puursu pričenja četrta letošnja tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. To je prva tekma po svetovnem prvenstvu v športnem plezanju minuli konec tedna v Parizu. Nastopilo bo pet naših reprezentantov in bo po poškodbi prvič tudi Mina Markovič, naša najboljša športna plezalka.

Bečan: Športno plezanje bi bilo zelo zanimiv olimpijski šport

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Parizu je bilo generalka za olimpijske igre. Športno plezanje je namreč na seznamu športnih panog, ki se potegujejo za mesto v olimpijski družini športov na olimpijskih igrah, ki bodo leta 2020. Mednarodni olimpijski komite bo odločitev sprejel prihodnje leto v Buenos Airesu.

Svetovno prvenstvo Pariz 2012: mlada plezalca izboljšala najboljšo moško uvrstitev na SP (z izjavami slovenskih tekmovalcev)

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju Pariz 2012, ki poteka od 12. do 16. septembra 2012, je za slovenske reprezentante in reprezentantki že zaključeno. V današnjem polfinalu v težavnosti so nastopili še zadnji trije polfinalisti, Urban Primožič in Domen Škofic sta s 16. mestom izboljšala moško uvrstitev na svetovnih prvenstvih v težavnosti, a za finale je bilo premalo. Klemen Bečan je osvojil 23. mesto. Odsotnost Mine Markovič, naše najboljše športne plezalke se je poznala.