Novice

Prikazano: 1 - 20 od 1455 zapisov

Štirje Slovenci v polfinale olimpijskih kvalifikacij v Budimpešti

V Budimpešti se je s kvalifikacijami v težavnosti končal prvi krog drugega dela kvalifikacij za poletne olimpijske igre Pariz 2024. V polfinale so se uvrstili štirje člani slovenske reprezentance v športnem plezanju. Med njimi je bila najbolj prepričljiva petouvrščena Mia Krampl, najuspešnejša Slovenka že po prvem delu olimpijskih kvalifikacij maja v Šanghaju. Tudi Luka Potočar, Vita Lukan in Lucija Tarkuš se bodo jutri med dvajseterico najboljših trudili za preboj v nedeljski finale, po katarem bodo znani potniki na olimpijske igre.

Krampl in Lukan najbolje začeli olimpijske kvalifikacije v Budimpešti

V Budimpešti se je 20. junija s kvalifikacijami v balvanskem plezanju začel drugi del kvalifikacij za poletne olimpijske igre Pariz 2024, na katerih se za tri preostale olimpijske kvote poteguje tudi osem članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Led sta v balvanskem uvodu najuspešneje prebili Mia Krampl in Vita Lukan, med fanti pa Luka Potočar in Martin Bergant. Športne plezalce jutri čakajo kvalifikacije v težavnosti, po katerih bo znanih 20 polfinalistov, ki se bodo v obeh disciplinah pomerili v soboto, 22. junija.

Trojne stopničke slovenskih paraplezalcev na odprtem avstrijskem prvenstvu na Dunaju

Pretekli konec tedna se je slovenska paraplezalna reprezentanca odpravila v Avstrijo, kjer so 15. julija nastopili v večjem številu kot do zdaj, in sicer na odprtem avstrijskem prvenstvu v plezalnem centru Dunaj, kjer so Nataša Privošnik, Gorazd Dolanc in Manca Smrekar stopili na zmagovalni oder. To je bilo prvo tekmovanje za večino članov ekipe, kar je odlična popotnica za tekmo svetovnega pokala v Innsbrucku, ki jih čaka 24. in 25. junija.

V Budimpešto po odločilno priložnost za olimpijsko vozovnico

Osmerico slovenskih športnih plezalcev med 20. in 23. junijem 2024 v Budimpešti čaka drugi del olimpijskih kvalifikacij, kjer bodo podelili olimpijske vozovnice še deseterici v ženski in moški konkurenci. Slovenci se potegujejo za preostale tri olimpijske kvote - na voljo sta še dve moški in ena ženska, saj se je branilka naslova olimpijske prvakinje Janja Garnbret na olimpijske igre Pariz 2024 uvrstila že lani. Trenutno so v najboljšem izhodiščnem položaju Mia Krampl, Anže Peharc, Luka Potočar in Lucija Tarkuš.

DP v športnem plezanju | balvani, Log - Dragomer

Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno plezalnim društvom Korenjak razpisuje tekmo državnega prvenstva v balvanskem plezanju za vse kategorije. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 15., in v nedeljo, 16. junija 2024, na balvanski steni v Log-Dragomeru.

Mia Krampl najuspešnejša Slovenka v olimpijskih kvalifikacijah v Šanghaju

Štirje člani slovenske reprezentance v športnem plezanju so 18. maja nastopili v polfinalu prvega dela olimpijskih kvalifikacij v Šanghaju, a se žal nikomur ni uspelo uvrstiti med osmerico finalistov. Najboljši rezultat, 12. mesto, je dosegla Mia Krampl, Anže Peharc in Luka Potočar sta se uvrstila na 14. oziroma 15. mesto, Lucija Tarkuš pa je polfinale sklenila kot 18. Drugi del olimpijskih kvalifikacij jih čaka od 19. do 23. junija v Budimpešti, ko bodo znani še dodatni potniki za poletne olimpijske igre Pariz 2024.

Štirje Slovenci v polfinale olimpijskih kvalifikacij v Šanghaju

V Šanghaju na Kitajskem se je s kvalifikacijami v težavnosti končal prvi krog kvalifikacij za poletne olimpijske igre Pariz 2024. V polfinale so se uvrstili štirje člani slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki se poteguje za preostale tri olimpijske kvote. Lucija Tarkuš kot najuspešnejša Slovenka v kvalifikacijah, Mia Krampl, Luka Potočar in Anže Peharc se bodo jutri med dvajseterico najboljših trudili za preboj v nedeljski finale. Potniki na olimpijske igre bodo znani 23. junija v Budimpešti.

Janja in čudežna roža | pravljica o deklici, ki si drzne sanjati

Slikanica Janja in čudežna roža prinaša pravljico o deklici, ki si drzne sanjati, vendar pa je to le začetek njene poti. Janjo Garnbret na njeni poti do uspeha spodbujajo in ji pri premagovanju ovir nesebično pomagajo družina in prijatelji, ki jo vodijo in podpirajo skozi vse izzive. Slikanica je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Peharc, Tarkuš in Krampl najuspešneje začeli balvanski del olimpijskih kvalifikacij

V Šanghaju na Kitajskem so se 16. maja s kvalifikacijami v balvanskem plezanju začele kvalifikacije za poletne olimpijske igre Pariz 2024, na katerih se za tri preostale olimpijske kvote poteguje tudi osem članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Led so v balvanskem uvodu najuspešneje prebili Anže Peharc, Lucija Tarkuš in Mia Krampl, dobro je plezal tudi Zan Lovenjak Sudar. Športne plezalce jutri čakajo kvalifikacije v težavnosti, po katerih bo znanih 20 polfinalistov, ki se bodo v obeh disciplinah pomerili v soboto, 18. maja.

Olimpijske kvalifikacije 2024 - Šanghaj | urnik in prenos v živo

16. maja ob 4.30 po srednjeevropskem času se v Šanghaju na Kitajskem začenja prvi del olimpijskih kvalifikacij za OI Pariz 2024, na katerih se osem članov slovenske reprezentance v športnem plezanju poteguje za še tri preostale olimpijske vozovnice - eno žensko in dve moški. Tekme boste lahko brezplačno spremljali prek spletne strani Olympic Channel.

Športni plezalci začenjajo lov na preostale tri olimpijske kvote

Osmerico slovenskih športnih plezalcev med 16. in 19. majem 2024 v Šanghaju čaka prvi del olimpijskih kvalifikacij, na katerem bodo začeli lov na preostale tri olimpijske kvote in ga nadaljevali konec junija v Budimpešti. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je dobro pripravljena in verjame, da olimpijska prvakinja Janja Garnbret avgusta v Pariz ne bo potovala sama.

Paraplezalka Manca Smrekar bronasta v Salt Lake Cityju

Paraplezalka Manca Smrekar je odlično začela tekmovalno sezono in na prvi tekmi svetovnega pokala 2024 v paraplezanju 8. maja v Salt Lake Cityju osvojila bronasto medaljo. Na uvodni tekmi se je v različnih kategorijah pomerilo 129 paraplezalcev iz 20 držav.

Balvanska 13-ica za Katjo Debevec v ZDA, Lucija Tarkuš 19.

Športna plezalka Katja Debevec se je na 2. tekmi svetovnega pokala (SP) v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju 5. maja uvrstila na 13. mesto. V polfinalu se je končalo tekmovanje tudi za Lucijo Tarkuš, ki ja zasedla 19. mesto. Dan prej je Timotej Romšak svojo prvo balvansko tekmo svetovnega pokala v članski konkurenci sklenil na 16. mestu.

Timotej Romšak z evropskih stopničk v svoj prvi članski polfinale v ZDA

Potem ko je 27. aprila osvojil balvanski bron na tekmi evropskega pokala v Klagenfurtu, se je Timotej Romšak 4. maja izkazal s 16. mestom na svoji prvi članski tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju, kar je odlična popotnica za nadaljevanje sezone. Slovenski polfinalistki Katja Debevec in Lucija Tarkuš se bosta za finale bojevali v nedeljo, 5. maja.

Janja in čudežna roža, resnična pravljica o Janji Garnbret

Sanjaj, verjemi in uspelo ti bo - je sporočilo resnične pravljice Janja in čudežna roža, ki je ob svetovnem dnevu knjige izšla pri založbi DZS. Slikanica pripoveduje zgodbo o deklici, ki si upa sanjati, na poti do uspeha pa jo spodbujajo in ji pri premagovanju ovir pomagajo družina in prijatelji.