Novice

Prikazano: 941 - 960 od 1123 zapisov

Kaj pomeni SVETOVNI POKAL KRANJ v svetu?

Na spodnjem posnetku si lahko ogledate, kaj pomenita prestolnica športnega plezanja v Sloveniji - Kranj in svetovni pokal v Kranju zunaj slovenskih meja. Prispevek je pripravil Climbing Chronicles.

Sloveniji zlato, srebro in 2 brona na zadnji tekmi Evropskega mladinskega pokala, skupno pa kar tri žlahtna odličja v EYC 2012

Finale Evropskega mladinskega pokala (EYC) 2012, ki je potekal včeraj in danes, 24. in 25. novembra, v športni dvorani Zlato polje Kranj, se je za Slovenijo znova končal ZMAGOSLAVNO – Domen Škofic je zmagal tako na današnji tekmi kot tudi v skupnem seštevku EYC 2012 med mladinci. Slovenija je na zadnji tekmi EYC dobila 4 odličja, v skupnem seštevku letošnje sezone EYC pa zlato, srebro in bron!

V finale EYC Kranj 2012 kar 13 mladih slovenskih plezalcev

Danes in jutri, 24. in 25. novembra, v športni dvorani Zlato polje Kranj poteka finalna tekma Evropskega mladinskega pokala 2012. V današnjih kvalifikacijah je nastopilo 31 naših najboljših mladih plezalcev in plezalk, v jutrišnji finale pa se jih je uvrstilo kar 13, v svoji kategoriji (mladinci/mladinke) sta vodilna Domen Škofic in Tina Šušteršič. Vabljeni v Kranj!

VIDEO posnetki finala svetovnega pokala Kranj 2012

Na spodnjih posnetkih si lahko pogledate celotne kvalifikacije, polfinale in finale najboljših športnih plezalcev in plezalk sveta. Še posebej pa si poglejte zmagovalno plezanje Mine Markovič v finalni smeri zadnje tekme svetovnega pokala v težavnosti, Kranj, 17.-18. november 2012.

Finale Evropskega mladinskega pokala 2012 ta vikend v Kranju

Komaj se je zaključil svetovni pokal v športnem plezanju 2012 za člane, in sicer zadnjo tekmo v svetovnega pokala v težavnosti v Kranju minuli vikend, vas že vabimo - prav tako v športno dvorano Zlato polje Kranj - 24. in 25. novembra na finalno tekmo Evropskega mladinskega pokala 2012.

Leseni plezalni oprimki iz drevesnih grč

Poznate lesene plezalne oprimke iz drevesnih grč? Če jih morda še ne, jih lahko pobliže spoznate med inovacijami na 7. Slovenskem forumu inovacij, ki bo potekal v ponedeljek, 26. novembra 2012, v Ljubljani.

SANJSKI zaključek svetovnega pokala 2012 - DVOJNO zmagoslavje Mine in Maje in DVOJNA SKUPNA ZMAGA Mine

Danes, 18. novembra 2012, se je športna dvorana Zlato polje spremenila v dvorano polno zagretih navijačev, saj so se za končne odločitve v svetovnem pokalu v športnem plezanju po okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC borili najboljši športni plezalci sveta. Na finalni tekmi svetovnega pokala v težavnosti tu, v Kranju, je zmagala Mina Markovič, njen uspeh pa je s tretjim mestom dopolnila Maja Vidmar. Mina pa je dosegla še dvojno zmago v SP v skupnem seštevku – v težavnosti in kombinaciji. Sanjsko za Slovenijo!

V jutrišnjem finalu SP Kranj 2012 Mina Markovič in Maja Vidmar

Polfinale zaključne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti Kranj 2012 je zaključen. Med najboljših osem športnih plezalcev in plezalk sveta sta se v jutrišnji finale ob 15.45 uvrstili tudi najboljši slovenski reprezentantki Mina Markovič in Maja Vidmar. Tekma svetovnega pokala Kranj 2012, na katero je prišlo 84 tekmovalcev iz 20 držav, poteka v okviru Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

Svetovni pokal v težavnosti, Kranj 2012 - 4 Slovenci v polfinalu

Svetovni pokal v športnem plezanju v težavnosti v domačem Kranju (17.-18. 11. 2012) je v polnem teku, moški del kvalifikacij je za nami, ženske pa se začnejo ob 14. uri. Med fanti so se uvrstili v večerni polfinale: Urban Primožič z dvema vrhovoma, Klemen Bečan, Jure Bečan in Domen Škofic

SP v težavnosti, Kranj 2012 - prvi starta Urban Primožič!

Čez petnajst minut se v Kranj se začenja zares - fantje bodo v športni dvorani Zlato polje Kranj startali s kvalifikacijami zaključne tekme svetovnega pokala v težavnosti, od naših prvi starta Urban Primožič. Na SP v Kranju se bo Mina Markovič potegovala za ZMAGO v skupnem seštevku, v kombinaciji pa je Mina že ZMAGOVALKA skupnega seštevka 2012. Gremo navijat v Kranj!

Svetovni pokal v težavnosti, Kranj 2012 - še par ur do začetka!

Registracija tekmovalcev je zaključena, do začetka tekme pa tekmovalce in organizatorje loči le še par ur. V športni dvorani Zlato polje Kranj je nared za jutrišnji začetek ZAKLJUČNE tekme svetovnega pokala v težavnosti, kjer se bo Mina Markovič potegovala za ZMAGO v skupnem seštevku, v kombinaciji pa je Mina že ZMAGOVALKA skupnega seštevka 2012. Gremo navijat v Kranj!

Srečni nagrajenci za ogled finala SP Kranj 2012 so znani!

V nagradnem žrebanju za vstopnice za nedeljski finale SP Kranj 2012 je sodelovalo 124 tistih, ki so všečkali sliko Mine Markovič vzorcem vstopnice od včerajšnje objave slike do danes, 16. 11., do 15. ure. Nagrajencem čestitke - mi pa se VSI VIDIMO v Kranju!

Na finalu svetovnega pokala v Kranju 13 najboljših slovenskih tekmovalk in tekmovalcev

Danes, 14. novembra, je Planinska zveza Slovenije v svojih prostorih pripravila novinarsko konferenco pred letošnjo deveto, zaključno tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. V soboto in nedeljo, 17. in 18. novembra 2012, bo Kranj v športni dvorani Zlato polje namreč že 17. gostil tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti in tokrat znova FINALE letošnjega svetovnega pokala.

Film Odyssey - do 20. 11. brezplačno na spletu

Tadicionalno plezanje v Veliki Britaniji, štirje vrhunski alpinisti, tone opreme, ena želja, številne navdihujoče smeri. Film Odiseja (Odyssey) se lahko začne. Vam pa je do 20. novembra odličen film na ogled brezplačno. Vabljeni!