Novice

Prikazano: 1 - 20 od 1466 zapisov

Mia Krampl 8., Luka Potočar obstal v polfinalu težavnostne plezalne tekme v Chamonixu

Chamonix je pretekli konec tedna gostil letošnjo 3. tekmovanje v težavnostnem športnem plezanju. Slovensko zastavo je predstavljalo šest deklet in trije fantje. Tri tedne pred pričetkom olimpijskega plezalnega programa, sta največ zanimanja vsekakor požela slovenska plezalna olimpijca Mia Krampl in Luka Potočar. Janja Garnbret, branilka olimpijskega zlata ki je tokratno tekmovanje, vsled priprav pred nastopom pod olimpijskimi obroči, izpustila.

VIP vstopnica - doživite plezalni spektakel udobneje

Športno plezanje je v zadnjih letih zaradi zmag naših plezalcev postalo zelo popularno, zato ni nič čudnega, da je svetovni pokal v Kopru postal eden izmed najbolj pričakovanih in obiskanih športnih dogokov tega poletja. Letos imate ljubitelji plezanja priložnost, da doživite ta spektakel z VIP vstopnico udobneje kot kdaj koli prej.

Janja Garnbret v Innsbrucku do 45. zmage v svetovnem pokalu

Janja Garnbret je z odliko opravila svoj zadnji test pred olimpijskimi igrami Pariz 2024 in na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku četrtkovi zmagi v balvanskem plezanju 30. junija dodala še lovoriko v težavnostnem plezanju, kar je že njena 45. zmaga v svetovnem pokalu, sicer pa tretji dvojček zlatih odličij v Innsbrucku.

Janja Garnbret najboljša v polfinalu SP Innsbruck v težavnosti, kjer je nastopilo še pet Slovencev

Janja Garnbret na svojem zadnjem testu pred olimpijskimi igrami Pariz 2024 v Innsbrucku zmagovito nadaljuje tudi v težavnostnem plezanju, kjer je bila 29. junija najboljša tako v kvalifikacijah kot v polfinalu, večerni polfinale pa je bil žal pretrd oreh za preostale člane slovenske reprezentance v športnem plezanju, saj se nikomur ni uspelo uvrstiti v nedeljski finale. Ženski finale je na sporedu v nedeljo, 30. junija, ob 20.40.

Peharc in Vezonik uspešno na balvanih v Innsbrucku

Anže Peharc in Gregor Vezonik sta na tretji tekmi svetovnega pokala 2024 v balvanskem plezanju 28. junija uspešno nastopila v polfinalu, kjer sta na 11. oz. 12. mestu za las ostala za najboljšo deseterico, predaleč je bil tudi finale najboljše šesterice. Jutri se začenja tudi tekma SP v težavnostnem plezanju z 11 člani slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Janja Garnbret in Jennifer Buckley do dvojne slovenske zmage v Innsbrucku

Slovenija praznuje v Innsbrucku, saj sta športni plezalki Janja Garnbret in Jennifer Buckley 27. junija na Tirolskem pometli s konkurenco v balvanski preizkušnji in poskrbeli za dvojno slovensko zmagoslavje. Olimpijska prvakinja Garnbret je osvojila že svojo 44. zmago svetovnega pokala, nova vzhajajoča zvezda slovenskega športnega plezanja, 17-letna Buckley, pa je na svoji prvi balvanski članski tekmi svetovnega pokala osvojila srebrno medaljo.

Slovenska peterica v polfinale balvanskega SP Innsbruck 2024 | foto

Avstrijski Innsbruck med 26. in 30. junijem gosti 4. tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju, na katerem slovenske barve zastopa 17-članska posadka. Prvi del SP je v znamenju balvanov, v soboto in nedeljo je na urniku težavnost. V balvanskih kvalifikacijah se je pomerilo deset članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, polovica je napredovala v polfinale: Janja Garnbret, Katja Debevec, debitantka na tekmah svetovnega pokala Jennifer Buckley, Gregor Vezonik in Anže Peharc.

Srebro za Manco Smrekar v Innsbrucku, paraplezanje na OI Los Angeles 2028

Paraplezalka Manca Smrekar v velikem slogu nadaljuje tekmovalno sezono. Po bronasti medalji na uvodni tekmi maja v Salt Lake Cityju, je 25. junija na drugi tekmi svetovnega pokala 2024 v paraplezanju v Innsbrucku stopila še više - na drugo stopničko. Paraplezanje je 27. junija tudi uradno postalo del programa na olimpijskih igrah Los Angeles 2028.

Mia Krampl in Luka Potočar potujeta na olimpijske igre Pariz 2024

Zmagovit dan za slovensko reprezentanco v športnem plezanju v Budimpešti! Mia Krampl in Luka Potočar sta si 22. junija v polfinalu zaključnega dela olimpijskih kvalifikacij v Budimpešti zagotovila vozovnico za olimpijske igre avgusta v Parizu, tako da bosta skupaj z branilko naslova olimpijske prvakinje Janjo Garnbret Slovenijo zastopala na najpomembnejšem športnem dogodku letošnjega leta. Mia Krampl bo na olimpijske igre odpotovala že drugič, Potočar si je priboril zgodovinsko prvo slovensko moško uvrstitev na OI v športnem plezanju.

Štirje Slovenci v polfinale olimpijskih kvalifikacij v Budimpešti

V Budimpešti se je s kvalifikacijami v težavnosti končal prvi krog drugega dela kvalifikacij za poletne olimpijske igre Pariz 2024. V polfinale so se uvrstili štirje člani slovenske reprezentance v športnem plezanju. Med njimi je bila najbolj prepričljiva petouvrščena Mia Krampl, najuspešnejša Slovenka že po prvem delu olimpijskih kvalifikacij maja v Šanghaju. Tudi Luka Potočar, Vita Lukan in Lucija Tarkuš se bodo jutri med dvajseterico najboljših trudili za preboj v nedeljski finale, po katarem bodo znani potniki na olimpijske igre.

Krampl in Lukan najbolje začeli olimpijske kvalifikacije v Budimpešti

V Budimpešti se je 20. junija s kvalifikacijami v balvanskem plezanju začel drugi del kvalifikacij za poletne olimpijske igre Pariz 2024, na katerih se za tri preostale olimpijske kvote poteguje tudi osem članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. Led sta v balvanskem uvodu najuspešneje prebili Mia Krampl in Vita Lukan, med fanti pa Luka Potočar in Martin Bergant. Športne plezalce jutri čakajo kvalifikacije v težavnosti, po katerih bo znanih 20 polfinalistov, ki se bodo v obeh disciplinah pomerili v soboto, 22. junija.

Trojne stopničke slovenskih paraplezalcev na odprtem avstrijskem prvenstvu na Dunaju

Pretekli konec tedna se je slovenska paraplezalna reprezentanca odpravila v Avstrijo, kjer so 15. julija nastopili v večjem številu kot do zdaj, in sicer na odprtem avstrijskem prvenstvu v plezalnem centru Dunaj, kjer so Nataša Privošnik, Gorazd Dolanc in Manca Smrekar stopili na zmagovalni oder. To je bilo prvo tekmovanje za večino članov ekipe, kar je odlična popotnica za tekmo svetovnega pokala v Innsbrucku, ki jih čaka 24. in 25. junija.

V Budimpešto po odločilno priložnost za olimpijsko vozovnico

Osmerico slovenskih športnih plezalcev med 20. in 23. junijem 2024 v Budimpešti čaka drugi del olimpijskih kvalifikacij, kjer bodo podelili olimpijske vozovnice še deseterici v ženski in moški konkurenci. Slovenci se potegujejo za preostale tri olimpijske kvote - na voljo sta še dve moški in ena ženska, saj se je branilka naslova olimpijske prvakinje Janja Garnbret na olimpijske igre Pariz 2024 uvrstila že lani. Trenutno so v najboljšem izhodiščnem položaju Mia Krampl, Anže Peharc, Luka Potočar in Lucija Tarkuš.

DP v športnem plezanju | balvani, Log - Dragomer

Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno plezalnim društvom Korenjak razpisuje tekmo državnega prvenstva v balvanskem plezanju za vse kategorije. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 15., in v nedeljo, 16. junija 2024, na balvanski steni v Log-Dragomeru.

Mia Krampl najuspešnejša Slovenka v olimpijskih kvalifikacijah v Šanghaju

Štirje člani slovenske reprezentance v športnem plezanju so 18. maja nastopili v polfinalu prvega dela olimpijskih kvalifikacij v Šanghaju, a se žal nikomur ni uspelo uvrstiti med osmerico finalistov. Najboljši rezultat, 12. mesto, je dosegla Mia Krampl, Anže Peharc in Luka Potočar sta se uvrstila na 14. oziroma 15. mesto, Lucija Tarkuš pa je polfinale sklenila kot 18. Drugi del olimpijskih kvalifikacij jih čaka od 19. do 23. junija v Budimpešti, ko bodo znani še dodatni potniki za poletne olimpijske igre Pariz 2024.