V sredo: Domen Škofic na Valu 202

Gost športne oddaje V sredo je bil najboljši športni plezalec v letošnji sezoni svetovnega pokala v težavnosti Domen Škofic. Pred mikrofon ga je povabil Franci Pavšer. Pogovoru, ki je bil na sporedu Vala 202 30. novembra 2016, lahko prisluhnete v radijskem arhivu.
Domen Škofic (foto Stanko Gruden)
Gost športne oddaje V sredo je bil najboljši športni plezalec v letošnji sezoni svetovnega pokala v težavnosti Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica). V nedeljo se je v razprodani dvorani v Kranju pri svojih 22-ih letih veselil pokala, za katerega si ob začetku sezone ni mislil, da ga lahko osvoji. Uživa tudi v plezanju v naravnih stenah. Z Domnom Škoficem se je pogovarjal Franci Pavšer.

Pogovoru z Domnom Škoficem v oddaji V sredo lahko prisluhnete v radijskem arhivu Vala 202 na tej povezavi.

Janja Garnbret in Domen Škofic, zlati plezalni par, sta bila 28. novembra tudi gosta Slavka Bobovnika v Odmevih na 1. programu TV Slovenija. Posnetek si lahko ogledate v TV-arhivu na tej povezavi.

Janja in Domen v Kranju na vrhu svetovnega pokala 2016
Janja Garnbret in Domen Škofic sta 27. novembra v Kranju s skupno zmago svetovnega pokala 2016 v težavnosti (Janja tudi v kombinaciji) postavila še en mejnik slovenskega športnega plezanja, v svojo zbirko najžlahtnejših odličij pa pred glasnim domačim občinstvom dodala Janja bronasto in Domen srebrno kolajno. Na sklepni tekmi SP v težavnosti sta slovenski uspeh dopolnila četrtouvrščena Mina Markovič, večkratna kranjska zmagovalka, in Urban Primožič, ki je za slovo od tekmovalnega plezanja dosegel šesto mesto. Slovenija je prvič v zgodovini tudi zmagovalka pokala narodov v težavnosti. Več >>>