Jernej Kruder: Zgodba dveh svetov - na 11. festivalu gorniškega filma

Najuspešnejši slovenski balvanski plezalec Jernej Kruder, ki je svoje meje preizkusil tudi v večraztežajnih smereh in smereh nad vodo, kot član slovenske reprezentance v športnem plezanju pa leta 2014 postal svetovni podprvak v balvanih, svojo Zgodbo dveh svetov 24. februarja ob 18. uri predstavi na 11. festivalu gorniškega filma v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!
Jernej Kruder v smeri Es Pontas (foto Kerstin Helbach)
Jernej pleza skoraj vse življenje. Začel je na majhnih umetnih stenah v Celju, ampak kmalu opazil, da plezanje ponuja veliko več. Začel je tekmovati, plezati v skali in raziskovati vse oblike športnega plezanja. Nikoli mu ni zmanjkalo izzivov. Njegova paradna disciplina je vedno bilo balvansko plezanje, kjer se je na tekmovanjih dotaknil samega vrha, v skali pa prav tako preplezal enega najtežjih balvanskih problemov. Biti samo balvanski plezalec mu ni zadoščalo, zato se je odločil, da svoje meje preizkusi tudi v večraztežajnih smereh in smereh, ki potekajo nad vodo – tako je jeseni opravil prvo ponovitev smeri Es Pontas.

Jernejevo predavanje z naslovom Zgodba sveh svetov bo v petek, 24. februarja 2017, ob 18. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Vabljeni!