Novice

Prikazano: 981 - 1000 od 1118 zapisov

SP težavnost, Puurs – vseh pet reprezentantov v polfinalu

Četrta tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je danes, 21. septembra, v belgijskem Puursu prinesla uspešni preboj skozi kvalifikacije. Na tekmi nastopa pet naših reprezentantov , in prav vsi so se suvereno uvrstili v jutrišnji polfinale. Po poškodbi prsta se je uspešno vrnila tudi Mina Markovič, naša najboljša športna plezalka.

SP težavnost, Puurs - Mina Markovič se vrača po poškodbi

Danes, 21. septembra, se v belgijskem Puursu pričenja četrta letošnja tekma za svetovni pokal v težavnostnem plezanju. To je prva tekma po svetovnem prvenstvu v športnem plezanju minuli konec tedna v Parizu. Nastopilo bo pet naših reprezentantov in bo po poškodbi prvič tudi Mina Markovič, naša najboljša športna plezalka.

Bečan: Športno plezanje bi bilo zelo zanimiv olimpijski šport

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Parizu je bilo generalka za olimpijske igre. Športno plezanje je namreč na seznamu športnih panog, ki se potegujejo za mesto v olimpijski družini športov na olimpijskih igrah, ki bodo leta 2020. Mednarodni olimpijski komite bo odločitev sprejel prihodnje leto v Buenos Airesu.

Svetovno prvenstvo Pariz 2012: mlada plezalca izboljšala najboljšo moško uvrstitev na SP (z izjavami slovenskih tekmovalcev)

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju Pariz 2012, ki poteka od 12. do 16. septembra 2012, je za slovenske reprezentante in reprezentantki že zaključeno. V današnjem polfinalu v težavnosti so nastopili še zadnji trije polfinalisti, Urban Primožič in Domen Škofic sta s 16. mestom izboljšala moško uvrstitev na svetovnih prvenstvih v težavnosti, a za finale je bilo premalo. Klemen Bečan je osvojil 23. mesto. Odsotnost Mine Markovič, naše najboljše športne plezalke se je poznala.

Svetovno prvenstvo Pariz 2012: še trije polfinalisti danes v boj

Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Parizu bodo danes na sporedu še preostali trije slovenski polfinalni nastopi. V težavnosti bodo mesto med osmerico najboljših športnih plezalcev na svetu lovili veteran Klemen Bečan in predstavnika mlajše generacije slovenskih športnih plezalcev Urban Primožič in svetovni mladinski podprvak Domen Škofic

Svetovno prvenstvo Pariz 2012: Bečan 13. v balvanih, Vidmarjeva 17. v težavnosti

Tretji dan svetovnega prvenstva v športnem plezanju Pariz 2012 je bil v znamenju polfinalov - v balvanih za moške in težavnosti za ženske. Klemen Bečan in Maja Vidmar sta nastopila dobro, njun žal se nista prebila v finale. Bečan je v polfinalu balvanov zasedel končno 13. mesto. Maja Vidmar pa se je s prvenstva poslovila s 17. mestom v težavnosti. Imamo pa še tri polfinaliste v težavnosti in Bečana v hitrosti.

Svetovno prvenstvo Pariz 2012: Vidmarjeva (težavnost) in Bečan (balvani) v polfinalih

V dvorani Bercy v Parizu se je danes, 12. septembra, s kvalifikacijami v balvanih (moški) in težavnosti (ženske) začelo svetovno prvenstvo v športnem plezanju. V polfinale sta se uvrstila Klemen Bečan v balvanih in Maja Vidmar v težavnosti, Jernej Kruder in debitantka Tina Šušteršič sta svetovno prvenstvo končala v kvalifikacijah. Jutri na sporedu kvalifikacije moških v težavnosti.

Svetovno prvenstvo Pariz 2012: Bečan uspešno v polfinale balvanov

V dvorani Bercy v Parizu se je danes, 12. septembra, s kvalifikacijami začelo svetovno prvenstvo v športnem plezanju. Prvi so smeri preizkusili tekmovalci v balvanih, med njimi Klemen Bečan in Jernej Kruder, nato pa so prišle na vrsto še tekmovalke v težavnosti, ko se bosta v nadaljnje tekmovanje skušali prebiti Maja Vidmar in Tina Šušteršič (kvalifikacije še potekajo).

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju Pariz 2012 brez slovenske adutinje

Danes, 12. septembra 2012, se v Parizu pričenja svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki se ga udeležuje tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Simona Margona. Vsa reprezentanca se je 10. septembra 2012 predstavila na novinarski konferenci, manjkala je le naša najboljša športna plezalka Mina Markovič, ki je zaradi poškodbe prsta nastop v Parizu žal morala odpovedati.

Arco Rock Master Festival 2012 - BRON za Klemna Bečana

Zadnje dni avgusta in prvi vikend v septembru 2012 je v Arcu (Italija) potekalo znamenilo tekmovanje Arco Rock Master, ki ima najdaljšo tradicijo v vsej zgodovini tekmovanj v športnem plezanju na svetu. Odlično so se odrezali naši tekmovalci v balvanih - Klemen Bečan je osvojil BRON. Tekom tekmovanja so razglasili tudi legende športnega plezanja, ki so v 2011 dosegle največje.

ANŽE PEHARC SVETOVNI PRVAK, SLOVENIJI 4 MEDALJE na mladinskem svetovnem prvenstvu Singapur 2012

Dvajseto mladinsko svetovno prvenstvo si bo naša mladinska reprezentanca v športnem plezanju zapomnila po IZJEMNEM uspehu. Včeraj, 31. avgusta, se je v Singapurju zaključil težavnostni del mladinskega svetovnega prvenstva 2012, ki je bil za našo reprezentanco več kot uspešen. Domov se vračajo s kar ŠTIRIMI MEDALJAMI, med njimi se ena sveti ZLATO, naslov novega SVETOVNEGA PRVAKA si je zasluženo priplezal ANŽE PEHARC.

Mladinsko svetovno prvenstvo Singapur 2012 - 2. dan

Danes, 30. avgusta 2012, je v Singapurju potekal 2. tekmovalni dan mladinskega svetovnega prvenstva v športnem plezanju. Drugi tekmovalni dan je zaznamoval dež in zaključene kvalifikacije, ki so jih naši tekmovalci VSI USPEŠNO opravili in se uvrstili v jutrišnji polfinale. Iz Singapurja se nam je tudi že javil selektor Borut Kavzar

Mladinsko svetovno prvenstvo Singapur 2012 - 1. dan

Danes, 29. avgusta 2012, se je začelo mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju Singapur 2012, ki bo trajalo do sobote, 1. septembra. Prvi tekmovalni dan je zaznamovala prva kvalifikacijska smer in drugačne razmere, kot so jih pričakovali. Iz Singapurja se nam je že javil selektor Borut Kavzar.

Beta magazine, 3. številka SLO spletne plezalne revije

Izšla je tretja številka slovenske spletne plezalne revije Beta magazine, ki ljubiteljem vertikale prinaša obilo zanimivega - intervjuja s plezalko Liv Sansoz in alpinistom Markom Prezljem, pa z Aljažem Anderletom z zanimivim pogledom na plezanje, predstavljajo zgodbo o Boki ...