Novice

Prikazano: 1061 - 1080 od 1123 zapisov

7. Plezalni vikend TURA 2012

Planinsko društvo Vipava vas vabi na 7. PLEZALNI VIKEND TURA 2012, ki bo potekal od 13.-15. aprila 2012. V nedeljo, 15. aprila, se obeta še prav posebej zanimiva tekma - Adventure Race Tura 2012

Slovenia Climbing team v enem popoldnevu

8. marec 2012 bo za slovensko balvansko plezanje nov mejnik vrhunskih dosežkov naših mladih plezalcev, ki so med pripravami na novo sezono svetovnega pokala v francoski balvanski meki Fointanbleau v samo enem plezalnem popoldnevu splezali kar šest problemov z oceno 8a in več!

Nataliji Gros in Mini Markovič BLOUDKOVI plaketi za leto 2011

Na 47. podelitvi Bloudkovih nagrad so v četrtek, 9. februarja, najuspešnejšim športnikom in športnim delavcem za njihove dosežke v letu 2011 podelili Bloudkova priznanja, najvišja državna priznanja na področju športa v Republiki Sloveniji. Najvišji državni priznanji na področju športa sta prejeli tudi kar dve športni plezalki, Mina Markovič in Natalija Gros.

Izbrani NAJUSPEŠNEJŠI alpinisti in športni plezalci v letu 2011

Včeraj, 24. januarja 2012, so na Alpinistično plezalnem večeru v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah Planinska zveza Slovenije ter njeni Komisija za alpinizem in Komisija za športno plezanje PZS podelili priznanja najuspešnejšim alpinistkam in alpinistom ter športnim plezalkam in športnim plezalcem za leto 2011.

Plezalska liga NLP 2012 se začenja

Prihajajoči vikend se bo odvilo prvo srečanje plezalcev v okviru plezalske lige NLP 2012. Gre za rekreativno ligo z balvanskim tekmovanjem v štirih kategorijah: upi (do 12 let) nedorasli (začetniki), dorasli (izkušeni plezalci) in legende (40 in več let).

Mina Markovič 8b na pogled

Friko.si: Gašper Pintar je na svojem blogu poskrbel, da smo dobili nekaj novih informacij iz sončne Španije. Novica dneva je vsekakor, da je Mina Markovič uspela preplezati smer Hidrophobia (8b) na pogled.

Domen Škofic v Španiji do 8b na pogled

Friko.si: Trenutno se v španskih plezališčih v okolici Barcelone nahaja kar številna odprava slovenskih športnih plezalcev. Nekateri so zelo pridni z zbiranjem vzponov in tudi poročanjem o njih.