Novice

Prikazano: 781 - 800 od 1067 zapisov

ZMAGA Mine Markovič na svetovnih igrah v Kolumbiji

Včeraj, 4. avgusta 2013, se je na SVETOVNIH IGRAH v kolumbijskem mestu Cali končala tekma v težavnostnem plezanju z zmagoslavjem Slovenije. Na tekmi sta nastopila naša najboljša športna plezalca - Mina Markovič in Domen Škofic - Mina pa je dosegla ZMAGO in zlato medaljo. Domen se je uvrstil v finale in dosegel 8. mesto.

Mladinsko evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju IFSC 2013

V soboto in nedeljo, 27. in 28. julija 2013, bo po prvem evropskem mladinskem prvenstvu v balvanih (maj 2013), kjer smo dosegli kar 3 zlate medalje, srebro in bron, v avstrijskem Imstu potekalo mladinsko evropsko v težavnostnem plezanju IFSC 2013, na katerem bo nastopilo tudi 18 naših mladinskih reprezentantov. Domen Škofic brani naslov mladinskega evropskega prvaka.

SP težavnost, Briançon 2013 – Mina Markovič srebrna!

Včeraj, 20. julija 2013, se je v francoskem Briançonu zaključila prva letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Na tekmi je nastopilo sedem naših reprezentantov, v polfinale se je prebila peterica, v finale pa Domen Škofic, ki je dosegel 4. mesto, in Mina Markovič, ki je osvojila odlično drugo mesto in srebrno medaljo.

SP težavnost, Briançon 2013 - 5 Slovencev v polfinalu

Danes, 19. julija 2013, je v francoskem Briançon potekal kvalifikacijski del prve letošnje tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Od sedmerice naših reprezentantov se je v jutrišnji polfinale uvrstilo 5 najboljših slovenskih tekmovalcev in tekmovalk.

Gnezdenje ujede v plezališču Bitenj potok

OPOZORILO! Friko Facebook stran obvešča, da v plezališču Bitenj potok v smeri Andrea & 3alien gnezdi ujeda, zato vas prosimo, da v smeri v prihodnjih tednih ne plezate, priporočljivo pa se je izogniti tudi plezanju v sosednjih dveh smereh. Hvala!

Mina Markovič nova evropska podprvakinja v športnem plezanju!

Od 11. do 13. julija 2013 je v francoskem Chamonixu potekalo evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju, na katerem smo Slovenci zopet stopili na najvišje stopničke. Naša najboljša športna plezalka in aktualna dvakratna zaporedna skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji Mina Markovič je dosegla 2. mesto, njen uspeh pa je s 4. mestom dopolnila Maja Vidmar.

EP v težavnostnem plezanju, Chamonix 2013 - Mina favoritinja

V francoskem Chamonixu se bodo od 11. do 13. julija za naslove merili najboljši športni plezalci stare celine. Francosko prizorišče bo evropsko prvenstvo gostilo drugič v zgodovini, na 11. prvenstvu Evrope pa imajo visoka pričakovanja tudi Slovenci. Prva favoritinja za zmago v sedemčlanski slovenski odpravi je Mina Markovič.

Že veste, kam za vikend?

V soboto, 15. junija 2013, se obeta čudovito vreme, mi pa vas vabimo v KAMNIŠKO BISTRICO, in sicer na Dan slovenskih planinskih doživetij - na različne vodene pohode, izlete, kolesarske ture in dogodivščine v Kamniški Bistrici z okolico.