Novice

Prikazano: 721 - 740 od 1067 zapisov

8 medalj za slovenske plezalce na vojaškem tekmovanju 2013 v Chamonixu

Na mednarodnem vojaškem tekmovanju, ki je potekalo v sredo in četrtek, 20. in 21. novembra 2013, v Chamonixu (Francija), so tekmovali tudi slovenski plezalci, pripadniki Slovenske vojske. Mina Markovič je dosegla 2 zlati medalji, Klemen Bečan 2 srebrni, Maja Vidmar srebro in bron, prav tako Martina Čufar Potard.

Mina Markovič: Na Triglavu še nisem bila

Tri dni po zadnji tekmi svetovnega pokala v težavnosti 2013 so v sredo, 20. novembra, na Valu 202 gostili najboljšo športno plezalko zadnjih sezon Mino Markovič. Z Matejem Hrastarjem sta se med drugim dotaknila njenih otroških dni, navdušenja nad športom in plezalnih začetkov:

8. Plezalni dnevi Kranja in finale državnega prvenstva

V Kranju še odmeva od navijanja obiskovalcev na Svetovnem pokalu športnega plezanja, ki je potekalo minuli vikend, naš organizacijski odbor pa finalizira zadnje detajle v pripravah na finale državnega prvenstva - 8. Plezalni dnevi Kranja 2013, ki bodo potekali od 29. 11. do 1. 12. 2013 v Športni dvorani Zlato polje v Kranju.

Mina Markovič 3. v Kranju in SKUPNA ZMAGOVALKA svetovnega pokala v kombinaciji 2013

Včeraj in danes, 16. in 17. novembra 2013, se je športna dvorana Zlato polje spremenila v dvorano polno zagretih navijačev, saj so se za končne odločitve v svetovnem pokalu v športnem plezanju pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC borili najboljši športni plezalci sveta. Na finalni tekmi svetovnega pokala v težavnosti tu, v Kranju, je zmagala Japonka Momoka Oda, naša Mina Markovič je bila odlična 3., zmagala pa je v skupnem seštevku svetovnega pokala v kombinaciji – in to že tretjič zapored. Še ena naša finalistka – Maja Vidmar – je bila osma. Jain Kim, tokrat 4., je zmagala skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

SP KRANJ 2013: Mina Markovič in Maja Vidmar v jutrišnjem finalu

Polfinale zaključne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti Kranj 2013 je zaključen. Med najboljših osem športnih plezalcev in plezalk sveta sta se tako kot lani v jutrišnji finale ob 17. uri uvrstili tudi najboljši slovenski reprezentantki Mina Markovič, Maja Vidmar. Tekma svetovnega pokala Kranj 2013, na katero je prišlo 100 tekmovalcev iz 22 držav, poteka v okviru Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

SP Kranj 2013 – kar 5 Slovencev v polfinalu

Svetovni pokal v športnem plezanju v težavnosti v domačem Kranju (16.-17. 11. 2013) je v polnem teku, moški del kvalifikacij je za nami, ženske pa se začnejo ob 14. uri. Med fanti se je izmed deseterice naših v večerni polfinale ob 20 h uvrstil kar 5 tekmovalcev: Urban Primožič z dvema vrhovoma, Domen Škofic, Sergej Epih, Jure Raztresen in Klemen Bečan. Ob 14. uri sledijo kvalifikacije za ženske - tekmuje 7 naših deklet, VABLJENI V KRANJ!

SP Kranj 2013 – od naših prva v steno Domen Škofic in Urban Primožič

Čez petnajst minut se v Kranju se začenja zares - fantje bodo v športni dvorani Zlato polje Kranj startali s kvalifikacijami zaključne tekme svetovnega pokala v težavnosti, od naših prvi starta Domen Škofic. Na SP v Kranju se bo Mina Markovič potegovala za tretjo zaporedno ZMAGO v skupnem seštevku v težavnosti in kombinaciji. Gremo navijat v Kranj!

SP Kranj 2013 – registracija zaključena, par ur do začetka!

Registracija tekmovalcev je zaključena, do začetka tekme pa tekmovalce in organizatorje loči le še par ur. V športni dvorani Zlato polje Kranj je vse nared za jutrišnji začetek ZAKLJUČNE tekme svetovnega pokala v težavnosti, kjer se bo Mina Markovič potegovala za TRETJO zaporedno ZMAGO v skupnem seštevku in kombinaciji. Se vidimo v Kranju!

SP Kranj 2013 - Srečni nagrajenci so znani

V nagradnem žrebanju za vstopnice za nedeljski finale SP Kranj 2013 je sodelovalo 136 tistih, ki so všečkali sliko Mine Markovič vzorcem vstopnice od včerajšnje objave slike do danes, 15. 11., do 15. ure.

Mina Markovič v Kranju za tretji naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji

Danes, 13. novembra, je Planinska zveza Slovenije v svojih prostorih pripravila novinarsko konferenco pred letošnjo osmo, zaključno tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2013. V soboto in nedeljo, 16. in 17. novembra 2013, bo Kranj v športni dvorani Zlato polje namreč že 18. gostil tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju in tokrat znova FINALE svetovnega pokala.

DP v težavnosti, Škofja Loka 2013 - zmagala Markovičeva in Škofic

Pod okriljem Komisije za športno plezanje PZS in v organizaciji PK Škofja Loka je v soboto in nedeljo, 9. in 10. novembra, v Škofji Loki potekala druga jesenska tekma državnega prvenstva Republike Slovenije v težavnosti 2013 za vse kategorije. Med člani sta zmagala Domen Škofic in Mina Markovič.

Plezalni dnevi Kranja 2013: fotonatečaj Življenje s PDK

Alpinistični odsek PD Kranj v sodelovanju s Komisijo za športno plezanje PZS ponovno organizira finale državnega prvenstva v težavnosti in balvanih. Prireditev bo potekala tri dni, od 29. novembra do 1. decembra 2013. V okviru prireditve poteka nagradni fotonatečaj z naslovom »Življenje s PDK«.

Finale svetovnega pokala v težavnosti Kranj 2013 se bliža!

Naslednji konec tedna, 16. in 17. novembra 2013, bo v Kranju potekala FINALNA tekma letošnjega SVETOVNEGA POKALA v težavnostnem plezanju IFSC, kjer bo nastopilo tudi 17 slovenskih reprezentantov, naša najboljša športna plezalka Mina Markovič pa se bo že TRETJIČ zapored borila za naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji

Markovičeva SREBRNA na predzadnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2013

Naša najboljša športna plezalka Mina Markovič je včeraj, 2. novembra 2013, v francoskem mestu Valence na sedmi in s tem predzadnji letošnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC, dosegla nov uspeh, 2. mesto, še ena naša finalistka, Maja Vidmar, pa je dosegla 6. mesto. Ostali naši štirje tekmovalci v Franciji so tekmo zaključili v polfinalu. Sedaj sledi le še finalna tekma v Kranju 16. in 17. novembra.