Janja Garnbret druga na izboru športnice leta 2017

Na jubilejni 50. prireditvi je Društvo športnih novinarjev Slovenije 12. decembra v Cankarjevem domu za najboljša športnika leta 2017 razglasilo alpsko smučarko Ilko Štuhec in košarkarja Gorana Dragića, športna plezalka Janja Garnbret pa se je uvrstila na drugo mesto v ženski konkurenci.
Janja Garnbret druga na izboru športnice leta 2017 (foto Žiga Zupan/Sportida, vir Siol.net)
Najboljša športnika Slovenije v letu 2017 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije sta alpska smučarka Ilka Štuhec in košarkar Goran Dragić, najboljša ekipa leta je postala košarkarska reprezentanca Slovenije.

Slovenski športni novinarji so za drugo izbrali športno plezalko Janjo Garnbret (Šaleški AO), ki je sezono končala kot skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji z rekordnim številom točk (1.135) skupnega seštevka, v balvanski konkurenci je bila skupno druga. Kot prva tekmovalka v zgodovini je v isti sezoni dosegla devet zmag svetovnega pokala, zadnje se je veselila pred domačim občinstvom v Kranju. Kot je hudomušno povedala na prireditvi, se bolj veseli olimpijskih iger, ki jo čakajo leta 2020 v Tokiu, kot mature prihodnje leto.


Janja Garnbret je priznanje prejela iz rok Toma Česna. (foto Žiga Zupan/Sportida, vir Siol.net)

Garnbretova je vse od vstopa v člansko konkurenco pod budnim očesom slovenskih športnih novinarjev,
ki so jo leta 2016 izbrali za tretjo na izboru športnice leta in najobetavnejšo mlado športnico, leto prej je bila osma. Že njene predhodnice so tako vidno zaznamovale športna prizorišča kot pritegnile novinarsko pozornost, saj je bila Mina Markovič v letih 2015 in 2012 tretja športnica Slovenije po izboru novinarjev, leta 2017 in 2016 pa šesta. Preboj med najuspešnejše slovenske športnice je začela Martina Čufar, ki je bila druga športnica leta 2001, Majo Vidmar pa so za drugo izbrali leta 2007.

Iskrene čestitke!

Manca ČuježPovezani novici:
Janja Garnbret zmagovalka Kranja in svetovnega pokala 2017, Slovenija na vrhu pokala narodov
Janja Garnbret tretja na izboru športnice leta 2016 in najobetavnejša mlada športnica