Novice

Prikazano: 601 - 620 od 954 zapisov

Osp in Osapska stena naravna bisera, pomembna za slovensko plezanje

Ob nedavnem grobem posegu plezalcev v jami Grad pri vasi Osp, o katerem je poročala Primorska kronika (TV Slovenija, 3. 1. 2014), smo bili v Planinski zvezi Slovenije zgroženi. V PZS se namreč zavedamo problematike v tej dolini in si močno prizadevamo k ureditvi le-te, tudi s pomočjo plezalcev ter lokalne skupnosti in Mestne občine Koper.

8 medalj za slovenske plezalce na vojaškem tekmovanju 2013 v Chamonixu

Na mednarodnem vojaškem tekmovanju, ki je potekalo v sredo in četrtek, 20. in 21. novembra 2013, v Chamonixu (Francija), so tekmovali tudi slovenski plezalci, pripadniki Slovenske vojske. Mina Markovič je dosegla 2 zlati medalji, Klemen Bečan 2 srebrni, Maja Vidmar srebro in bron, prav tako Martina Čufar Potard.

Mina Markovič: Na Triglavu še nisem bila

Tri dni po zadnji tekmi svetovnega pokala v težavnosti 2013 so v sredo, 20. novembra, na Valu 202 gostili najboljšo športno plezalko zadnjih sezon Mino Markovič. Z Matejem Hrastarjem sta se med drugim dotaknila njenih otroških dni, navdušenja nad športom in plezalnih začetkov:

8. Plezalni dnevi Kranja in finale državnega prvenstva

V Kranju še odmeva od navijanja obiskovalcev na Svetovnem pokalu športnega plezanja, ki je potekalo minuli vikend, naš organizacijski odbor pa finalizira zadnje detajle v pripravah na finale državnega prvenstva - 8. Plezalni dnevi Kranja 2013, ki bodo potekali od 29. 11. do 1. 12. 2013 v Športni dvorani Zlato polje v Kranju.

Mina Markovič 3. v Kranju in SKUPNA ZMAGOVALKA svetovnega pokala v kombinaciji 2013

Včeraj in danes, 16. in 17. novembra 2013, se je športna dvorana Zlato polje spremenila v dvorano polno zagretih navijačev, saj so se za končne odločitve v svetovnem pokalu v športnem plezanju pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC borili najboljši športni plezalci sveta. Na finalni tekmi svetovnega pokala v težavnosti tu, v Kranju, je zmagala Japonka Momoka Oda, naša Mina Markovič je bila odlična 3., zmagala pa je v skupnem seštevku svetovnega pokala v kombinaciji – in to že tretjič zapored. Še ena naša finalistka – Maja Vidmar – je bila osma. Jain Kim, tokrat 4., je zmagala skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

SP KRANJ 2013: Mina Markovič in Maja Vidmar v jutrišnjem finalu

Polfinale zaključne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti Kranj 2013 je zaključen. Med najboljših osem športnih plezalcev in plezalk sveta sta se tako kot lani v jutrišnji finale ob 17. uri uvrstili tudi najboljši slovenski reprezentantki Mina Markovič, Maja Vidmar. Tekma svetovnega pokala Kranj 2013, na katero je prišlo 100 tekmovalcev iz 22 držav, poteka v okviru Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC.

SP Kranj 2013 – kar 5 Slovencev v polfinalu

Svetovni pokal v športnem plezanju v težavnosti v domačem Kranju (16.-17. 11. 2013) je v polnem teku, moški del kvalifikacij je za nami, ženske pa se začnejo ob 14. uri. Med fanti se je izmed deseterice naših v večerni polfinale ob 20 h uvrstil kar 5 tekmovalcev: Urban Primožič z dvema vrhovoma, Domen Škofic, Sergej Epih, Jure Raztresen in Klemen Bečan. Ob 14. uri sledijo kvalifikacije za ženske - tekmuje 7 naših deklet, VABLJENI V KRANJ!

SP Kranj 2013 – od naših prva v steno Domen Škofic in Urban Primožič

Čez petnajst minut se v Kranju se začenja zares - fantje bodo v športni dvorani Zlato polje Kranj startali s kvalifikacijami zaključne tekme svetovnega pokala v težavnosti, od naših prvi starta Domen Škofic. Na SP v Kranju se bo Mina Markovič potegovala za tretjo zaporedno ZMAGO v skupnem seštevku v težavnosti in kombinaciji. Gremo navijat v Kranj!

SP Kranj 2013 – registracija zaključena, par ur do začetka!

Registracija tekmovalcev je zaključena, do začetka tekme pa tekmovalce in organizatorje loči le še par ur. V športni dvorani Zlato polje Kranj je vse nared za jutrišnji začetek ZAKLJUČNE tekme svetovnega pokala v težavnosti, kjer se bo Mina Markovič potegovala za TRETJO zaporedno ZMAGO v skupnem seštevku in kombinaciji. Se vidimo v Kranju!

SP Kranj 2013 - Srečni nagrajenci so znani

V nagradnem žrebanju za vstopnice za nedeljski finale SP Kranj 2013 je sodelovalo 136 tistih, ki so všečkali sliko Mine Markovič vzorcem vstopnice od včerajšnje objave slike do danes, 15. 11., do 15. ure.