Novice

Prikazano: 761 - 780 od 1067 zapisov

Tekma Adidas Rockstar 2013

Danes in jutri, 13. in 14. septembra 2013, v Stuttgartu v Nemčiji poteka tekmovanje Adidas Rock stars, kjer se prepleta balvansko plezanje in glasba. DAnes so bile na sporedu kvalifikacije, nastopilo je tudi naših 6 reprezentantov. Jutri sledi finale!

Markovičevi zmaga in prvenec v Arcu, Škofic tretji

Mina Markovič je zmagala na najprestižnejšem športno-plezalnem tekmovanju, rockmastru v italijanskem Arcu. V razburljivem finalu je pokorila svetovno konkurenco v težavnosti ter vpisala prvo zmago na tem turnirju najboljših športnih plezalcev. Uspeh je na tretjem mestu dopolnil Domen Škofic, ki se je na master uvrstil skozi kvalifikacije

Evropsko prvenstvo v balvanih 2013 ta konec tedna

Ta konec tedna, 31. avgusta in 1. septembra 2013 bo na Nizozemskem potekalo evropsko prvenstvo v balvanih, na katerem bodo slovenske barve zastopali naši najboljši šp. plezalci: Mina Markovič, Jernej Kruder in Klemen Bečan. Vabljeni k navijanju in spodbujanju zanje!

Uveljavljanje statusa kategoriziranega športnika, sept 2013

Spoštovani, v skladu z dopisom Olimpijskega komiteja Slovenije vas pozivamo, da nam na obrazcu 'Prijava za uveljavljanje statusa kategoriziranega športnika' pošljete opravljene vzpone (rezultatov tekmovanj ni potrebno pošiljati, ker so zbrani na KŠP PZS), ki ustrezajo pogojem za kategorizacijo športnih plezalcev, in sicer najkasneje do srede, 4. septembra 2013, do 12. ure.

Nepravilno varovanje pri plezanju

Posredujemo kratek video o napačnem in res nevarnem varovanju pri plezanju. V videu je prikazanih zgolj nekaj najbolj pogostih napak varovalca, ki pa lahko kljub svoji zabavni predstavitvi vodijo v resne če ne tragične posledice za plezalca.

SP v balvanih 2013 zaključen z zadnjo tekmo v Münchnu

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju 2013, ki je potekala ta konec tedna, so dosegli Mina Markovič 10., Jernej Kruder 13. in Klemen Bečan 47. mesto. Sedaj sledi 31. 8. in 1. 9. 2013 evropsko prvenstvo v balvanih na Nizozemskem.

SP v balvanih, München 2013 - Mina in Jernej v polfinalu

Po današnjih kvalifikacijah zadnje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju IFSC 2013, ki ta vikend poteka Münchnu, sta se med 20 najboljših polfinalistov uvrstila tudi Mina Markovič (16. po kvalifikacijah) in Jernej Kruder (5. po kvalifikacijah), Klemen Bečan pa je tekmovanje zaključil na 47. mestu. Za to zadnjo tekmo SP sledi evropsko prvenstvo v balvanih na Nizozemskem.

SP v balvanih, München 2013 - tekmujejo Mina, Jernej, Klemen

Ta konec tedna, 24. in 25. avgusta 2013, se bodo v Münchnu na zadnji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju IFSC 2013 med vsemi najboljšimi pomerili tudi 3 naši reprezentanti: Mina Markovič, Jernej Kruder in Klemen Bečan. Za tem sledi evropsko prvenstvo v balvanih na Nizozemskem.

Mladinske olimpijske igre in mladi ambasador

Druge poletne mladinske olimpijske igre bodo leta 2014 v kitajskem Nanjingu. Tako kot v Innsbrucku bo tudi tokrat ob slovenskih športnikih in športnicah prisoten mladi ambasador oz. ambasadorka iz Slovenije.

Mladinsko svetovno prvenstvo v težavnosti - danes začetek kvalifikacij

Z včerajšnjim (oz. današnjim zgodnjim jutranjim po slovenskem času) slavnostnim odprtjem se je v kanadskem mestu Central Saanich začelo mladinsko svetovno prvenstvo v težavnosti, kjer bodo v prvih kvalifikacijskih smereh danes tekmovali tudi slovenski mladi reprezentanti, skupaj 5 najboljših. Pričakovanja so velika, saj so na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu v težavnosti dosegli zlato in dve srebrni medalji.

Zmaga Mine Markovič na tekmi svetovnega pokala v težavnosti in Mladinsko svetovno prvenstvo v Kanadi ta teden

Ta konec tedna je v avstrijskem Imstu potekala druga letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC, na kateri je nastopila tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju in z zmago Mine Markovič dosegla nov uspeh. Mina brani letos dvakratni zaporedni naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Mladi pa bodo teden tekmovali na mladinskem svetovnem prvenstvu v težavnosti, pričakovanja velika.

SP težavnost, Imst 2013 – Mina Markovič v finalu

V petek in soboto, 9. in 10. avgusta 2013, poteka v avstrijskem Imstu druga letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju IFSC, na kateri nastopa tudi slovenska reprezentanca. V današnji finale pa se je kot edina uvrstila Mina Markovič, naša najboljša športna plezalka.