Janja Garnbret in Jernej Kruder v pričakovanju 3. Triglav The Rock

V ljubljanski Bolder sceni so se s plezalnima šampionoma ogreli za spektakularni Triglav The Rock Ljubljana, ki se bo 25. maja odvijal na Kongresnem trgu, ponudil pa bo tudi obilje brezplačnih vsebin za aktivno preživljanje prostega časa mladih in družin.
Janja Garnbret in Jernej Kruder (foto Triglav The Rock)
Forma naših plezalcev je leto pred prvim olimpijskim spopadom vrhunska, saj iz tekme v tekmo nizajo vrhunske uvrstitve. Evforija pred tretjiim Triglav The Rock Ljubljana narašča, zato ni presenetljivo, da se je na medijskem druženju z našima šampionoma trlo novinarjev, ne le športnih, Janja Garnbret in Jernej Kruder pa sta na njihova vprašanja odgovarjala dve uri.

Ob športnikih, ki pravita, da so letošnji rezultati plod večletnega dobrega dela brez večjih sprememb - njun pristop je precej različen, Janja stavi na umetne stene, Jernej uživa v naravnih plezališčih - je z rezultati zadovoljen tudi reprezentančni trener Urh Čehovin, ki je druženju prisostvoval tudi v imenu balvanskega centra Bolder Scena, kjer bodo kvalifikacije za glavno tekmo. Tja se pol tekmovalcev, najboljših iz svetovnega pokala, uvrsti z vabilom, za ostala mesta pa se lahko potegujejo tudi rekreativci - prijave prihajajo s celega sveta.

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki je zasnovala eno najbolj atraktivnih plezalnih tekem pa je izpostavil še drugo plat: ob vrhunskem športu, finale bo prenašala tudi TV Slovenija, je dodatni cilj projekta Triglav The Rock Ljubljana spraviti čim več mladih in družin v gibanje. Na dan mladosti boste lahko že od dopoldanskih ur brezplačno obiskali adrenalinski park, splezali na steber poguma, se spustili po jeklenici (zipline), skakali po trampolinih in osvajali osnove športnega plezanja. Matej Planko, generalni sekretar Planinske zveze Slovenije, pa je izpostavil, da kombinacija vsebin za vrhunske športnike in širšo javnost, pa tudi uvrstitev plezanja na olimpijado ter uspehi naših plezalcev v zadnjih letih kažejo dobre rezultate: razpisani tečaji v slovenskih plezalnih klubih so polno zasedeni in kot kaže, se ni treba bati, da bi Slovence kaj kmalu minilo tako rekreativno kot vrhunsko športno osvajanje vrhov.

-------------------------
Povezane novice: