Peta zmaga Janje Garnbret, Mia Krampl prvič na stopničkah

Janja Garnbret ostaja nepremagljiva tudi po letošnjem Münchnu. Garnbretova je zmagala tudi na peti tekmi sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Nov uspeh 20-letne Korošice je dopolnila Mia Krampl, ki je v svojem prvem finalu s tretjim mestom osvojila premierne stopničke. Anže Peharc in Katja Kadić sta v finalu osvojila peto oziroma šesto mesto.
Peta zmaga Janje Garnbret, Mia Krampl do prvih stopničk (vir IFSC)
Do konca sezone svetovnega pokala na balvanih je le še junijska tekma v Vailu. Janja Garnbret (Šaleški AO) bo v Vailu lovila poseben mejnik, saj še nihče doslej ni osvojil vse tekme svetovnega pokala na balvanih v isti sezoni. Dvajsetletnica si je že pred Münchnom zagotovila svoj prvi naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v balvanskem plezanju. V Münchnu pa je s peto zaporedno zmago le potrdila popolno prevlado. To je njena še tretja zmaga na tekmah v Münchnu in 24. zmaga v svetovnem pokalu.

Prvič je na stopničke svetovnega pokala stopila 18-letna Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je v Münchnu prvič v karieri nastopila v balvanskem finalu, medtem ko je v težavnosti ta mejnik že dosegla. Kramplova se je kljub poškodbi kolena v finalu borila do konca in se veselila bronaste kolajne.

Peta zmaga Janje Garnbret, Mia Krampl do prvih stopničk (vir IFSC)

V finalu sta nastopila tudi Anže Peharc (AO PD Kranj), ki sta se mu dva vrhova in s tem stopničke za las izmuznila, tako da je osvojil peto mesto in se s tem dosežkom tudi povzpel na četrto mesto v skupni razvrstitvi SP v balvanih, ter Katja Kadić (PK Scena), ki se je uvrstila na šesto mesto, sicer pa je skupno osma.

V moški konkurenci je slavil Avstrijec Jakob Schubert pred Čehom Adamom Ondro in Nemcem Janom Hojerjem, v ženski konkurenci je bila druga Francozinja Fanny Gibert.

V polfinalu sta tik pod mejo finala na sedmem in osmem mestu ostali Vita Lukan in Lučka Rakovec, osmi je bil tudi Gregor Vezonik, medtem ko sta Jernej Kruder in Urška Repušič polfinale sklenila na 11. oz. 17. mestu.

V sobotnih kvalifikacijah so nastopili tudi Luka Potočar (31.), Julija Kruder (39.), Zan Sudar (46.) in Matic Kotar (87.).

Iskrene čestitke!

Manca Čujež

------------------------
Medijske objave: