Selak zlat, Arh srebrn, Glušičeva bronasta na paraplezalnem mastersu v Imstu

V Imstu v Avstriji se je 30. junija končal tradicionalni masters za paraplezalce, ki šteje za nekakšen uvod v sezono pred svetovnim prvenstvom v Brianconu, ki bo v sredini julija. Slovenska trojica je sezono začela s trojico odličij: Gregor Selak je ponovil lansko zmago, Matej Arh je stopil na drugo stopničko, Tanja Glušič pa je osvojila bron.
Gregor Selak je na paraplezalnem mastersu v Imstu ponovil lansko zmago (foto osebni arhiv)
Člani slovenske paraplezalne reprezentance so kot vedno do zdaj posegli po odličnih rezultatih in domov prinesli lepo zaokrožen set medalj. Tanja Glušič (AK Ravne) je bila v kategoriji B2, omejitve vida, tretja, Matej Arh (AO PD Kranj)  je bil v kategoriji RP1, omejitve gibanja, drugi, Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) pa je v kategoriji RP3, prav tako z omejitvijo gibanja, ponovil lansko zmago. Vsi so s tekmo in uvrstitvami zadovoljni in potrjujejo dobro formo pred prvenstvom.

Gregor Selak (levo) si je na paraplezalnem mastersu v Imstu priplezal zlato, Matej Arh (desno) srebrno, Tanja Glušič pa bronasto medaljo (foto Jurij Ravnik)

"Sem zelo zadovoljen s pripravljenostjo in rezultati. Ob tem bi dodal, da so še boljši, kot kažejo številke. Tako Matej kot Tanja imata v svoji kategoriji tekmovalca, ki bi gotovo sodila v višjo kategorijo, a izkoriščata ohlapnost pravil in luknje v klasifikacijah. S tem, koliko se jim to zdi moralno opravičljivo, se ne bi ukvarjal, upam pa, da na svetovnem prvenstvu to ne bo prineslo se kakšnih večjih krivic. Tekmovalcev je namrec več kot 100 in tudi za finale se bo treba pošteno potruditi. Mi si želimo le pošten boj in potem nam tudi dober rezultat ne bo ušel," pojasnjuje selektor Jurij Ravnik.

Jurij Ravnik, Matej Arh, Gregor Selak in Tanja Glušič uspešni v Imstu (foto Mateja Glušič)

Paraplezalno svetovno prvenstvo bo 16. in 17. julija v francoskem Brianconu, slovenske barve bodo zastopali vsi trije člani paraplezalne reprezentance. Glušičeva in Selak sta na lanskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku osvojila bronasto odličje, za Arha pa bo to debi na največjem tekmovanju.

Iskrene čestitke in uspešno na svetovnem prvenstvu!

-------------------------
Povezane novice: