Tekmovalne licence za državno prvenstvo v športnem plezanju za leto 2018

Ob pričetku nove tekmovalne sezone državnega prvenstva v športnem plezanju, bo Komisija za športno plezanje PZS pričela z izdajanjem tekmovalnih licenc za letošnje leto. Vsi člani KŠP morajo prijave za svoje tekmovalce poslati na obrazcu za registracijo tekmovalcev in za izdajo/podaljšanje tekmovalne licence.
Cena licence za tekmovalno sezono 2018 velja v skladu s sklepom Zbora KŠP 2018:
nova 50 EUR
podaljšana 48 EUR

Prijave za izdajo licence morajo klubi poslati na elektronski naslov sportno.plezanje@pzs.si. Licence se izdajajo vse leto, klub pa mora poskrbeti, da bodo tekmovalci imeli urejeno licenco pred prijavo na prvo tekmovanje.Rok prijav za licence tistih, ki želijo nastopiti na prvi tekmi letošnjega državnega prvenstva je sreda, 25. april 2018.

Prosimo, da s prijavo ne odlašate na zadnji dan ter se tako izognete nepotrebnim zapletom pri prijavi tekmovalcev na prvo tekmo.


Pogoje za pridobitev licence izpolnjujejo tekmovalci, ki:
  • so člani Planinske zveze Slovenije (ne velja za tuje državljane);
  • so člani klubov/odsekov, ki so registrirani pri KŠP (ne velja za tuje državljane);
  • imajo opravljen izpit za pripravnika športnega plezanja (tisti, ki v tekoči sezoni dopolnijo 14 let -
  • kategorija st. dečki/deklice), oz. opravljen izpit za športnega plezalca 1 (tisti, ki dopolnijo v tekoči sezoni 16 let ali več ‐ od kategorije kadeti/kadetinje dalje).

Plačilo licenc
Skupni znesek licenc klub plača na poslovni račun PZS. Podatki nakazila: namen »licence 2018«, TRR: SI56 6100 0001 6522 551, sklic 00 1651«.

Prijava mora vsebovati:
  • izpolnjene Obrazce za registracijo tekmovalcev (za podalšanje izpolnite samo Obrazec 1, za novo licenco izpolnite Obrazec 2)
  • potrdilo o opravljenem izpitu za pripravnike športnega plezanja za tiste tekmovalce, ki bodo v letošnji sezoni dopolnili 14 let (kategorija st.deklice in st.dečki) OPOMBA: tisti, ki ste to storili že lansko sezono, vam ni potrebno potrdila poslati ponovno!
  • potrdilo o plačilu licenc

Opozorilo: Načelniki/predsedniki klubov prosimo poskrbite, da je za prijavljene tekmovalce plačana članarina PZS
za tekoče leto.

Tomo Česen,
strokovni sodelavec KŠP PZS
Aleš Pirc,
načelnik KŠP PZS


Priloga:
 Obrazec 1 in 2 za registracijo tekmovalcev in podaljšanje/izdajo tekmovalne licence ter potrdilo o opravljenem izpitu ŠP1