Štefan Wraber o projektu OSP na 1. programu Radia Slovenija

Štefan Wraber, koordinator projekta OSP - opremimo slovenska plezališča, ki je nov mejnik za naša plezališča, saj ponuja možnost trajne rešitve problemov z dotrajano opremo, težav z lastniki in urejenosti plezališč, je bil v noči na petek, 23. marca 2018, nočni gost Aleša Ogrina na 1. programu Radia Slovenija. Pogovor lahko poslušate v radijskem spletnem arhivu.
Štefan Wraber (foto Petra Polončič)
"Slovenska plezalska skupnost je iz leta v leto večja. A ker so skalne stene kraj, kjer se plezalci ukvarjajo s svojim športom, se morajo zavedati, da imajo s to aktivnostjo tudi vpliv na okolje, ljudi in opremo v plezališčih in njihovi okolici. Prav zato je skupina plezalcev zagnala projekt OSP – opremimo slovenska plezališča, katerega poslanstvo je zaveza za ohranjanje plezališč, ki bi jo sprejeli vsi plezalci in katerega namen je ohraniti plezališča varna in dostopna tudi prihodnjim generacijam. Po polnoči se nam bo v studiu pridružil vodja projekta Štefan Wraber," je nočni pogovor napovedal voditelj Aleš Ogrin.

O
ddajo Nočni obisk, ki je bila na sporedu v noči na petek, 23. marca, lahko poslušate v spletnem arhivu 1. programa Radia Slovenija >>>.

VEČ o projektu OSP - opremimo slovenska plezališča >>>