Garnbretova druga in Kruder tretji na mastersu v Nemčiji

Na balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters 2018 sta si za ogrevanje pred svetovnim pokalom, ki se začne aprila, Janja Garnbret in Jernej Kruder 18. marca v nemške Pfungstadtu priplezala stopničke. V polfinalu mastersa v Nemčiji je nastopilo kar deset slovenskih reprezentantov.
Janja Garnbret druga na Studio Bloc Mastersu 2018 (foto Studio Bloc Masters)
Na letošnjem balvanskem tekmovanju Studio Bloc Masters je sodelovalo več kot 500 športnih plezalk in plezalcev, med njimi številčna zasedba slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki je tako prvič v sezoni dobila priložnost pomeriti moči s svetovno konkurenco.

V polfinale najboljših 20 se je uvrstilo kar deset slovenskih predstavnikov, v finalno šesterico je napredovala dvojica. Drugouvrščena Janja Garnbret (Šaleški AO), aktualna evropska podprvakinja v balvanskem plezanju in druga v skupnem seštevku svetovnega pokala 2017 v balvanih, je v finalu morala priznati premoč le zmagovalki Miho Nonaka (Japonska), tretja je bila Francozinja Fanny Gibert. 19-letna Korošica je bila na nemškem mastersu druga že lani.

V moški konkurenci je Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), ki je lani na Studio Bloc Mastersu zmagal, letos stopil na tretjo stopničko, zmagal je Rus Aleksei Rubtsov, drugi pa je bil Nemec Jan Hojer.


Jernej Kruder po lanski zmagi letos tretji na Studio Bloc Mastersu v Nemčiji (foto Studio Bloc Masters)

Med najboljšo deseterico so bili še Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor) in Gregor Vezonik (AK Ravne) na 9. ter Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) na 10. mestu, v polfinalu pa je nastopil še šopek deklet: Mina Markovič (ŠPK Plus) se je uvrstila na 11., Mia Krampl (AO PD Kranj) na 12., Katja Kadič (PK Škofja Loka) na 14., Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) na 18. in Tjaša Kalan (AO PD Kranj) na 19. mesto.

Svetovni pokal v balvanih se začne v Meiringenu v Švici, kjer bo prva tekma 13. in 14. aprila.

Manca Čujež