V Gradcu bron za Letijo, Lučko in Vito

Na prvi letošnji tekmi za mladinski evropski pokal v balvanskem plezanju, ki je bila 28. in 29. aprila v Gradcu, so dekleta priplezala tri medalje za Slovenijo. Brona so se veselile Letija Fajfar, Lučka Rakovec in Vita Lukan.
V Gradcu bron za Letijo Fajfar, Lučko Rakovec in Vito Lukan (foto slovenska mladinska reprezentanca)

Gradec je gostil uvodno tekmo v balvanskem plezanju za mladinski evropski pokal. Tekme, na kateri je v treh starostnih kategorijah nastopilo kar 275 tekmovalcev iz 23 držav, se je udeležila tudi 18-članska slovenske mladinske reprezenance v športnem plezanju. V soboto so vse kategorije plezale v osmih kvalifikacijskih balvanih, po deset najboljših pa se je uvrstilo v nedeljski finale.

V finalu je našo ekipo zastopalo kar 9 tekmovalk oz. tekmovalcev. Močnejši ženski del ekipe se je domov vrnil s tremi bronastimi medaljami, ki so jih dosegle Letija Fajfar v kategoriji mlajših deklic, Lučka Rakovec v kategoriji kadetinj in Vita Lukan v kategoriji mladink.


Vita Lukan (na fotografiji desno) tretja v kategorji mladink, brona sta se veselili tudi Letija Fajfar med mlajšimi deklicami in kadetinja Lučka Rakovec (foto slovenska mladinska reprezentanca v šp. plezanju)

Tudi drugi finalisti so nastopili zelo dobro. V kategoriji mladink so se v zaključek uvrstile vse naše tekmovalke. Urška Repušič je zasedla 4. mesto, Mia Krampl 6. mesto in Tjaša Slemenšek 8. mesto. Pri dekletih je bila v finalu kategorije starejših deklic še Betka Debevec, ki je zasedla 6. mesto. Pri fantih smo imeli dva finalista. Bine Meke je v kategoriji starejših dečkov zasedel 5. mesto, enak rezultat pa je dosegel tudi Matic Kotar v kategoriji mladincev.

Slovenske uvrstitve na MEP balvani Gradec 2018

Mladinci: 5. Matic Kotar (ŠD Proteus), 15. Kilian Čop (ŠAO Velenje)
Mladinke: 3. Vita Lukan (ŠPO Radovljica), 4. Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor), 6. Mia Krampl (AO Kranj), 8. Tjaša Slemenšek (ŠAO Velenje)
Kadeti: 15. Žiga Zajc (PS Ascendo Grosuplje), 18. Luka Potočar (ŠPO Radovljica), 27. Aljaž Resnik (PK Kamnik), 32. Andrej Polak (PK Škofja Loka)
Kadetinje: 3. Lučka Rakovec (ŠD Proteus)
St. dečki: 5. Bine Meke (PS DPČ Šmartno), 18. Timotej Romšak (PK Kamnik), 27. Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje)
St. deklice: 3. Letija Fajfar (AO Kranj), 6. Betka Debevec (PK Kamnik), 14. Dominika Kodra (PK Kamnik), 20. Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica)

Jernej Peterlin

Vir: Friko.si

-------------------------
Povezana novica:
Srebrna Lučka in bronasta Lucija za uvod v evropski mladinski pokal 2018