Urška Repušič zmagovalka evropskega mladinskega pokala 2018 v balvanih

Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) si je na četrti, zadnji tekmi evropskega mladinskega pokala (EMP) 2018 v balvanskem plezanju 22. julija v Sofiji priplezala zmago in tako postala tudi skupna zmagovalka balvanskega EMP. V Bolgariji je nastopila tudi Dominika Kodra, ki se je uvrstila na šesto mesto.
Urška Repušič skupna zmagovalka evropskega mladinskega pokala 2018 v balvanih (foto Yanne Golev)
Med mladinkami je v Bolgariji blestela Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak), edina z vrhom vseh štirih finalnih balvanov, ki je premagala drugouvrščeno Avstrijko Matteo Pötzi in tretjeuvrščeno Francozinjo Charlotte Andre, ter si tako priplezala tudi skupno zmago evropskega mladinskega pokala 2018. "Neverjetno, brez besed sem. Zmagala sem na zadnjem evropskem mladinskem pokalu v sezoni in osvojila prvo mesto v skupni razvrstitvi. Kaj naj rečem ... EMP Sofija je bil res čudovita izkušnja, ne le zaradi odličnega rezultata, ampak predvsem zaradi plezanja, kot sem ga sposobna - sproščenega, popolnoma osredotočenega in brez pričakovanj, edino z željo pokazati najboljše," se je veselila 18-letna Štajerka, ki je v letošnji sezoni nastopila na treh balvanskih tekmah, dvakrat zmagala in se enkrat uvrstila na četrto mesto.

Z zmago na zadnji tekmi evropskega mladinskega pokala 2018 v balvanih si je Urška Repušič v Sofiji zagotovila tudi prvo mesto v skupni razvrstitvi EMP (foto Yanne Golev)

V Sofiji sta na zadnji letošnji preizkušnji EMP v balvanih nastopili le dve članici slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju. Finalistka Dominika Kodra (PK Kamnik) se je uvrstila na šesto mesto med starejšimi deklicami, kjer je zmagala Francozinja Luce Douady.

Slovenska mladinska reprezentanca je že v pripravah na prihajajoče svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju, ki bo od 9. do 16. avgusta v Moskvi (Rusija).

Čestitke!

Manca Čujež

-------------------------