Slovenska paraplezalna reprezentanca se predstavi v SPM

V petek, 24. marca 2017, ob 18. uri vabljeni v Slovenski planinski muzej v Mojstrani na predstavitev slovenske paraplezalne reprezentance. O nepredvidljivi usodi, ki spremlja obetajoče načrte, o novih življenjskih začetkih in močni volji, ljubezni do športa, paraplezanju, invalidnosti in njenih izzivih bodo spregovorili tekmovalca Tanja Glušič in Gregor Selak ter trener in selektor Jurij Ravnik.
Slovenska paraplezalna reprezentanca se predstavi v Slovenskem planinskem muzeju | vabilo
Tanja Glušič je športna plezalka iz Prevalj. Že vrsto let trenira in tekmuje v svetovnem pokalu za paraplezalce v kategoriji B2- plezalci z omejitvijo vida do največ 5%. Kot gluhoslepa športnica z Usherjevim sindromom je bila s svojimi uspehi in vztrajnostjo zgled in eden od povodov za ustanovitev slovenske paraplezalne reprezentance. Krona njenih uspehov je bila po številnih zmagah v svetovnem pokalu (Arco, Imst, Campitello) drugo mesto na svetovnem paraplezalnem prvenstvu v Gijonu 2014.

Gregor Selak je bivši mladinski reprezentant, ki je pri 25 letih zbolel za multiplo sklerozo. Čeprav se mu je svet postavil na glavo, je ljubezen do plezanja ostala. S pomočjo bioloških zdravil se je postavil na noge, z voljo in talentom pa je začel uspešno tekmovati v paraplezanju. Po zmagi v Campitellu je na svetovnem prvenstvu v Parizu 2016 osvojil bron v kategoriji RP3 (gibalno omejeni).

Jurij Ravnik je nekdanji urednik revije Beta in izdajatelj vodnikov in je bil kot tak vseskozi v stiku s slovenskim plezanjem in reprezentanco, kot strokovni sodelavec za opremljanje plezališč pa tudi s PZS. Prav ob sodelovanju z Gregorjem, ki je želel nastopiti v Parizu, se je sprva bolj iz birokratske nuje rodila parareprezentanca in kasneje zrasla v malo povezano skupino, ki vse člane dela močnejše in jim lajša njihovo udejstvovanje v tem športu.

Vabljeni v Slovenski planinski muzej!

-------------------------
Povezane novice:
Srebrni znak ZŠIS-POK za paraplezalca Gregorja Selaka in selektorja Jurija Ravnika
Slovenski paraplezalec Gregor Selak bronast na svetovnem prvenstvu v Parizu
Slovenski športni plezalci s tremi medaljami s svetovnega prvenstva v Parizu (video, foto)
Slovenska paraplezalna reprezentanca na 1. programu Radia Slovenija
Izvrstni tudi slovenski paraplezalci
Gregor in Tanja uspešna na paraplezalnem mastru v Imstu