Svetovni pokal Kranj - Mina, Maja in Urban v finale

Polfinale svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti Kranj 2011 je zaključeno. Med najboljših osem športnih plezalcev in plezalk sveta so se v jutrišnji finale uvrstili tudi slovenski reprezentanti: naša trenutno najboljša športna plezalka sveta Mina Markovič, nato Maja Vidmar in mladi Urban Primožič.
Slovenska repezentanca pod selektorskim vodstvom Simona Margona je na tej tekmi svetovnega pokala najštevilčnejša do sedaj. Članom so se pridružili tudi kadeti in mladinci, skupaj tokrat v Kranju tekmuje 8 fantov in 6 deklet. V športni dvorani Zlato polje v Kranju so nastopili:
- Asja Gosar, Katja Kadič, Jera Lenardič, Mina Markovič, Tina Šušteršič in Maja Vidmar,
- Klemen Bečan, Sergej Epih, Jernej Kruder, Jure Raztresen, Matej Sova, Domen Škofic, Urban Primožič in Izidor Zupan.

Maja Vidmar, foto Stanko Gruden
Iz kvalifikacij se je v polfinale uvrstilo kar pet naših fantov in tri dekleta: Urban Primožič z 11. mestom kvalifikacij, Domen Škofic (12.), Klemen Bečan (22.), Jure Raztresen (23.) in kot 26. se je v polfinale uvrstil Sergej Epih. Med dekleti so v polfinalu nastopile Mina Markovič, ki je s še tremi plezalkami prepelazala obe kvalifikacijski smeri do vrha, Maja Vidmar s 13. mestom kvalifikacij in mlada Asja Gosar kot 22.

V polfinalu pa je po pričakovanjih najvišje priplezala Mina Markovič, tako kot Avstrijka Angela Eiter in Korejka Jain Kim je smer splezala do vrha.
Maja Vidmar je bila v polfinalu šesta in v finalni del tekmovanja se je uvrstil tudi mladi Urban Primožič, ki je bil s svojim nastopom več kot zadovoljen in si kot osmi v polfinalu priboril vstopnico za jutrišnji finale.

Na kranjski tekmi je Mina zmagala leta 2009, Maja Vidmar pa 2006 in 2007. Kdo bo stopil na jutrišnji zmagovalni oder, je še skrivnosti finalnega obračuna. Ni pa skrivnost, da vas naši tekmovalci pričakujejo jutri v Kranju, saj vaše navijanje in vzpodbujanje pripomorejo tudi k še boljšemo rezultatu.
Zato: se vidimo v Kranju!Urban Primožič se je v polfinalno smer podal z odločnostjo, foto Stanko Gruden


Mina Markovič suvereno iz polfinala v jutrišnji finale, foto Stanko Gruden

Mina Markovič s 641 točkami vodi v trenutni skupni razvrstitvi svetovnega pokala (po osmih tekmah), in sicer za 141 točk pred Korejko Jain Kim. Na tretjem mestu je trenutno Maja Vidmar s 453 točkami, njej sledi Avstrijka Katharina Pösch (357). Že sedaj lahko rečemo, da se Sloveniji - ne glede na razplet - obeta v letošnjem skupnem seštevku izjemen uspeh.

Mina je že pred tekmo svetovnega pokala Kranj 2011 dejala, da ne misli taktizirati, saj se ne obnese. "Dala bom vse od sebe kot do sedaj. Tekmo pa bom vzela kot vsako drugo. Dobro sem se pripravljala, motivacije pa tudi ne manjka. Motečih dejavnikov na domači tekmi bo kar nekaj, a bom poskusila vse odmisliti in sami dobro plezati, kot znam in kot sem letos že večkrat dokazala." Letos je Mina kar štirikrat stala za najvišji stopnički zmagovalnega odra, dvakrat je bila srebrna in enkrat bronasta.

FINALE bo jutri, v nedeljo, ob 17. uri.

Cena vstopnic za ogled polfinala: 4 EUR; za ogled finale: 8 EUR.

Spremljanje V ŽIVO preko spletnega prenosa.

VABLJENI v KRANJ!

Pripravila Zdenka Mihelič

REZULTATI POLFINALA (Vir: SP Kranj 2011, ženske in moški)Pripravila Zdenka Mihelič
----------------------------------------------------
Povezane novice:
- Svetovni pokal, Kranj - kvalifikacje zaključene, v finalu tudi tri Slovenke
- Svetovni pokal Kranj - kvalifikacije moških zaključene, 5 Slovencev v polfinale
- Mina Markovič: Imamo znanje, voljo in motivacijo (video)
- Intervju z Natalijo Gros ob zaključku njene tekmovalne poti
- SP Kranj 2011 - Na svetovnem pokalu v Kranju slovenska ekipa v najštevilčnejši postavi do sedaj
        in sporočilo za medije z vsem gradivom
- Bliža se svetovni pokal v športnem plezanju v Kranju