Mina Markovič: Imamo znanje, voljo in motivacijo (video)

Slovenske športne plezalke so v tem trenutku med najboljšimi na svetu. Povsem na vrhu pa je Mina Markovič, ki bo konec tedna v Kranju ena od glavnih favoritnij za novo zmago. Lepo povabljeni v Kranj!
Mina Markovič, foto Roman Krajnik
Uspehi športnih plezalk pa Slovenijo na svetovnem plezalnem zemljevidu uvrščajo na najvišje mesto. Svetovni pokal v športnem plezanju v težavnosti 2011 je namreč slovenski: Mina Markovič s 641 točkami vodi v trenutni skupni razvrstitvi svetovnega pokala, in sicer za 141 točk pred Korejko Jain Kim. Na tretjem mestu je trenutno Maja Vidmar s 453 točkami, njej sledi Avstrijka Katharina Pösch (357). Že sedaj lahko rečemo, da se Sloveniji - ne glede na razplet - obeta v letošnjem skupnem seštevku izjemen uspeh.

Mina je o pričakovanjih glede kranjske tekme in na vprašanje o preračunavanju glede potrebnih točk za skupno zmago dejala, da »ne mislim taktizirati, saj se ne obnese. Dala bom vse od sebe kot do sedaj. Tekmo pa bom vzela kot vsako drugo. Dobro sem se pripravljala, motivacije pa tudi ne manjka. Motečih dejavnikov na domači tekmi bo kar nekaj, a bom poskusila vse odmisliti in sami dobro plezati, kot znam in kot sem letos že večkrat dokazala.« Letos je kar štirikrat stala za najvišji stopnički zmagovalnega odra, dvakrat je bila srebrna in enkrat bronasta. Na kranjski tekmi, kjer je zmagala leta 2009, se veseli tudi vseh navijačev, ki bodo prišli vzpodbujat slovenske in vse ostale tekmovalce.

Sportal:
Markovičevo, najboljšo v svetovnem pokalu v seštevku discipline težavnost in absolutno najboljšo na svetu, smo ujeli na treningu v Postojni. "Rekla bi, da treniramo dobro. Imamo ljudi, ki imajo znanje in nam ga znajo posredovati, dobro sodelujemo med sabo, predvsem pa imamo voljo in motivacijo. Naredimo, kar je potrebno za lepe rezultate," je med drugim dejala simpatična 23-letna Ptujčanka, ki se s športnim plezanjem ukvarja že 13 let.

Mina Markovič, foto Matjaž Tavčar

Fotogalerija, foto Matjaž Tavčar

Več o njenih tekmah, treningih, začetkih, hobijih, plezanju v skali, študiju si poglejte v spodnjem video prispevku.


Video: Matevž Selan

Andrej Rigler

Vir: Sportal
----------------------------------------------------
Več:
Mina Markovič na novinarski konferenci PZS, 14. 9. 2011
 ("Ne velike stene, volja, motivacija in delo so potrebni za uspeh"
)

in na novinarski konferenci PZS, 15. 11. 2011