Svetovni pokal Kranj - kvalifikacije zaključene, v polfinale tudi 3 Slovenke

Zaključene so tudi kvalifikacije žensk tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v domačem Kranju (19.-20. 11. 2011). V polfinalu se bodo v konkurenci 26 športnih plezalk pomerile tudi 3 naše reprezentantke, pri fantih pa bo kar 5 naših med najboljšimi 26.
V ženski konkurenci so bile v športni dvorani Zlato polje v Kranju vse naše oči  seveda uprte v naših šest tekmovalk, ki jih je skupaj z osmimi fanti v ekipo slovenske reprezentance izbral selektor slovenske članske reprezentance Simona Margona.

Slovenska reprezentanca na tekmi SP Kranj 2011:
- ženske (6, po abecednem vrstnem redu): Asja Gosar, Katja Kadič, Jera Lenardič, Mina Markovič, Tina Šušteršič in Maja Vidmar,
- moški (8): Klemen Bečan, Sergej Epih, Jernej Kruder, Jure Raztresen, Matej Sova, Domen Škofic, Urban Primožič in Izidor Zupan.
Več o slovenskih tekmovalcih, udeležencih tekme v Kranju. Uradna stran SP Kranj: http://www.worldcupkranj.com.

V polfinale so se uvrstile tri naše reprezentantke:
Mina Markovič, ki je s še tremi plezalkami prepelazala obe kvalifikacijski smeri do vrha, Maja Vidmar s 13. mestom kvalifikacij in mlada Asja Gosar kot 22.

Mina Markovič s 641 točkami vodi v trenutni skupni razvrstitvi svetovnega pokala (po osmih tekmah), in sicer za 141 točk pred Korejko Jain Kim. Na tretjem mestu je trenutno Maja Vidmar s 453 točkami, njej sledi Avstrijka Katharina Pösch (357). Že sedaj lahko rečemo, da se Sloveniji - ne glede na razplet - obeta v letošnjem skupnem seštevku izjemen uspeh.

Mina je o pričakovanjih glede kranjske tekme in na vprašanje o preračunavanju glede potrebnih točk za skupno zmago dejala, da »ne mislim taktizirati, saj se ne obnese. Dala bom vse od sebe kot do sedaj. Tekmo pa bom vzela kot vsako drugo. Dobro sem se pripravljala, motivacije pa tudi ne manjka. Motečih dejavnikov na domači tekmi bo kar nekaj, a bom poskusila vse odmisliti in sami dobro plezati, kot znam in kot sem letos že večkrat dokazala.« Letos je Mina kar štirikrat stala za najvišji stopnički zmagovalnega odra, dvakrat je bila srebrna in enkrat bronasta. Na kranjski tekmi, kjer je zmagala leta 2009, se veseli tudi vseh navijačev, ki bodo prišli vzpodbujat slovenske in vse ostale tekmovalce.

POLFINALE, v katerega se je uvrstil po najboljših 26 športnih plezalcev in športnih plezalk, bo danes ob 20. uri.

FINALE bo jutri, v nedeljo, ob 17. uri.

Cena vstopnic za ogled polfinala: 4 EUR; za ogled finale: 8 EUR.

Spremljanje V ŽIVO preko spletnega prenosa.

VABLJENI v Kranj - naši športni plezalci in plezalke vas pričakujejo!
Naj jih vaše vzpodbude poneso do vrha!

REZULATATI ŽENSKE (Vir: SP Kranj 2011)Pripravila Zdenka Mihelič
----------------------------------------------------
Povezane novice:
- Svetovni pokal Kranj - kvalifikacije moških zaključene, 5 Slovencev v polfinale
- Mina Markovič: Imamo znanje, voljo in motivacijo (video)
- Intervju z Natalijo Gros ob zaključku njene tekmovalne poti
- SP Kranj 2011 - Na svetovnem pokalu v Kranju slovenska ekipa v najštevilčnejši postavi do sedaj
   in sporočilo za medije z vsem gradivom

- Bliža se svetovni pokal v športnem plezanju v Kranju