Kruder v polfinalu SP Hačiodži 2019 v balvanih

V Hačiodžiju na Japonskem se z moškimi kvalifikacijami v balvanih nadaljuje svetovno prvenstvo v športnem plezanju. V torkov polfinale se je od štirih Slovencev na štartu uvrstil le Jernej Kruder, med dekleti pa četverica športnih plezalk. V torek, 13. avgusta, bo tudi balvanski finale, ki ga bo v živo prenašala TV Slovenija.
Jernej Kruder (foto Manca Ogrin)
Moške kvalifikacije SP v balvanskem plezanju so na štartu zbrale kar 104 tekmovalce, med njimi slovensko četverico. V polfinale je s 15. rezultatom kvalifikacij ter dvema vrhovoma in tremi conami napredoval le Jernej Kruder, skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanih, ki si je na svetovnem prvenstvu 2014 priplezal balvansko srebro.

Za eno mesto se je polfinalni nastop najboljših dvajsetih izmuznil Anžetu Peharcu z dvema vrhovoma in štirimi conami v svoji kvalifikacijski skupini in skupno 21. mestom. Na 27. mesto se je uvrstil Domen Škofic, na 39. pa Gregor Vezonik, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu zablestel z bronasto medaljo.

V ženskih kvalifikacijah so bile včeraj uspešne štiri Slovenke od petih na startu. V torkov polfinale, ki je na sporedu ob 2.00 po slovenskem času, so se uvrstile branilka naslova Janja Garnbret, Lučka Rakovec, Mia Krampl in Urška Repušič, medtem ko se moški polfinale začne ob 5.45. V živo ju boste lahko spremljali na spletni strani IFSC, medtem ko bo finale - ženski ob 12.00 in moški ob 13.00 - na 2. programu v živo prenašala TV Slovenija.