Mina Markovič 8b na pogled

Friko.si: Gašper Pintar je na svojem blogu poskrbel, da smo dobili nekaj novih informacij iz sončne Španije. Novica dneva je vsekakor, da je Mina Markovič uspela preplezati smer Hidrophobia (8b) na pogled.
V smeri, v kateri je bil uspešen tudi Domen Škofic, je Mina letošnjim rezultatom dodala še vrhunski dosežek v skali, saj je s Hidrophobio, 8b v plezališču Montsant (Škofic je komentiral, da bi bila lahko 8b+) opravila celo na pogled. Škofic je v Siurani v drugem poizkusu preplezal smer Bou I prou, 8b.

Gašper Pintar poroča tudi o drugih odličnih vzponih. Sam je opravil s smerjo Migranya, 8b (Siurana, sektor L'Olla) in s smerjo Zona 0, 8b (Siurana, El Pati). Z dvema klasičnima 8b-jema je tako poravnal dolgove iz preteklosti. V svojem zapisu še omenja, da je bil Urban Primožič včeraj na pogled uspešen v eni izmed smeri 8a+. On in Izidor Zupan pa sta preplezala nekaj smeri do ocene 8a. Svoj najtežji vzpon na pogled v letošnji sezoni je v smeri Serra de Prades, 7c, v plezališču Montsant opravil Miha Jarm.

Jure Raztresen, foto Gašper Pintar

Celotno poročilo in nekaj fotografij na blogu Gašperja Pintarja.

Jernej Peterlin
Vir: Friko.si