Državna prvaka v težavnosti Mina Markovič in Sergej Epih

Vrhunec drugega dneva plezalnega dogajanja v Kranju je bil finale v težavnosti za člane in članice. Državna prvaka za sezono 2011 sta postala Mina Markovič in Sergej Epih.
Državna prvakinja Mina Markovič, foto Jernej Peterlin
Markovičeva je odlično sezono kronala z vrhom v finalu težavnosti (edina je vrh dosegla tudi v kvalifikacijah) in z zmago na tekmi. Najbližje ji je bila Maja Vidmar, ki je finalno smer prav tako odplezala odlično in odnehala tik pod vrhom, tretja je bila kadetinja Jera Lenardič, ki je v drugem delu sezone v odlični formi. V moški konkurenci je ob odsotnosti Klemna Bečana zmagal Domen Škofic, ki je finalno smer zaključil malo pod vrhom, drugi je bil Sergej Epih, tretje mesto pa je pripadlo Jerneju Krudru.

V skupnem seštevku državnega prvenstva za sezono 2011 je zmago slavila Mina Markovič, druga je bila Maja Vidmar, tretja pa Tina Šušteršič. V moški konkurenci je skupno zmago slavil mladinec Sergej Epih, drugi je bil Urban Primožič, tretje mesto pa je pripadlo Izidorju Zupanu.

Pester sobotni program so člani in članice začeli že z dopoldanskimi kvalifikacijami, pred njimi pa so nastopili še kadeti in kadetinje v balvanskem plezanju. Prav tako v balvanih so se pomerili še starejši dečki in deklice ter mlajši dečki in deklice. Danes s3 je v Kranju nadaljeval tretji dan Plezalnih dnevov Kranja, kjer so se v dopoldanskem programu v težavnosti za čim boljše skupne uvrstitve v državnem prvenstvu borili starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje, vzporedno pa so se cicibani in cicibanke preizkusili v balvanskih problemih. Zvečer se v finalu balvanov merijo najboljši člani in članice, pred tem pa je bila še projekcija filma Sfinga in podelitev nagrad najboljšim na fotonatečaju.