Svetovni pokal, Puurs - Mina v finale

V belgijskem Puursu se je zaključil polfinalni del tekme za svetovni pokal v športnem plezanju v težavnosti. Od petih polfinalistov se je le Mini Markovič s šestim mestom uspelo uvrstiti v popoldanski finalni obračun. Zunaj njega so ostali Maja Vidmar (11.), Klemen Bečan (12.), Jure Raztresen (18.) in Domen Škofic (24.).
Kljub velikim pričakovanjem se vedno vse ne izide po načrtih. Včasih zmanjka dober dan, včasih le tisočinka sekunde nepazljivosti ... V polfinalu se je v smer podalo najboljših 26 tekmovalcev in 26 tekmovalk. Tokrat je vsem petim našim polfinalistom (Matej Sova je s 30. mestom v kvalifikacijah zunaj le-teh) kazalo dobro, pa vendarle je na koncu le Mini uspel preboj med najboljših osem, kolikor se jih bo pomerilo v finalu.

Maja, Vidmar ki je bila po kvalifikacijah osma, kar bi še vodilo v finale, je svojo uvrstitev poslabšala za tri mesta, Klemen Bečan za eno mesto, Domen za šest, svoje mesto je izboljšal (za 3) le Jure Raztresen, a še vedno premalo za finale.

Prva tri mesta v moški konkurenci so bila razdeljena točno tako kot v kvalifikacijah, še vedno vodi Avstrijec Jakob Schubert, med dekleti pa prav tako vodi Korejka Jain Kim.

V finalno smer bo naša najboljša športna plezalka Mina Markovič, ki je po štirih tekmah SP v težavnosti (tri je zmagala) vodilna v skupnem seštevku, vstopila kot tretja po vrsti.

Finale se začne ob 17.30. Prenos tekme V ŽIVO bo kot običajno na spletni IFSC TV. Vabljeni, da držite pesti in navijate za Mino - četudi iz Slovenije!

REZULTATI PO POLFINALU (nastopilo 26 najboljših v kategoriji; v finale gre prvih 8)

ženske (Vir: IFSC)
1. Jain Kim, KOR
2. Johanna Ernst, AVT
3. Magdalena RÖck, AVT
4. Angela Eiter, AVT
6. Mina Markovič, SLO
...
11. Maja Vidmar, SLO

moški (Vir: IFSC)
1. Jakob Schubert, AVT
2. Manuel Romain, FRA
3. Sachi Amma, JAP
...
12. Klemen Bečan, SLO
18. Jure Raztresen, SLO
24. Domen Škofic, SLO

30. Matej Sova, SLO


Zdenka Mihelič
----------------------------------------------------------
Predhodna novica:
Svetovni pokal, Puurs - kar pet naših v polfinale