Plezarna – nov plac za plezanje pod streho pri Kranju

Plezarna ponuja nove možnost za plezalsko preživljanje prostega časa številnim plezalcem. Rekreativcem, profesionalcem, vodenim skupinam različnih generacij, predvsem pa družinam. Najdete jo v Britofu pri Kranju v nekdanjem industrijskem kompleksu, včasih poznanem pod imenom Oljarica Kranj.
Plezarna je ideja treh prijateljev in alpinistov - Anžeta in Tineta Marenčeja in Janeza Ziherla. Združili so idejo in vizijo o lastnem plezalnem centru in star industrijski objekt spremenili v nov plezalni center.

Fantje so, poleg pokritih plezalnih površin, najbolj pogrešali infrastrukturo prilagojeno otrokom, družinam in rekreativcem. S tem v mislih in z željo po ohranitvi industrijske podobe objekta, so k rekonstrukciji pristopili celostno in samostojno. Objekt so najprej »slekli do golega«, ga statično uredili in dozidali novo stopnišče, teraso in kotlovnico. Šele nato je prišla na vrsto vsa instalacija, vključno s plezalnimi površinami.

Plezarno sestavlja kar pet plezalnih sten:
  • Visoka stena z več kot 30 smermi in samovarovalnimi sistemi Trublue. 
  • Strma bolderca z Moonboard-om za treninge vzdržljivosti. 
  • Mala bolderca za vodene plezalne vadbe.
  • Visoka bolderca z raznovrstnimi balvanskimi problemi za vse obiskovalce.
  • Otroška bolderca s stolpom, trampolinom in toboganom za igro otrok od 3. do 6. leta.

Ponudba Plezarne je raznovrstna
Plezate lahko povsem samostojno ali pa se pridružite kateri od vodenih skupin. Te so namenjene otrokom, mladostnikom in odraslim. Starši plezalci lahko izkoristite tudi eno od varstev navihancev - varstvo v času vodenih vadb (plezajte, medtem ko se otroci zabavajo po svoje) in varstvo med poletnimi šolskimi počitnicami. Organizirajo tudi plezalne rojstnodnevne zabave in izkušnjo prostega pada (quick jump).

Še več aktivnosti
V prihodnosti se lahko nadejamo številnih novih spremljevalnih aktivnosti - preizkusa poguma v zunanjem adrenalinskem parku, vodene vadbe v naravi, na zunanji plezalni steni na obstoječem objektu ali v novi telovadnici. Napovedujejo predavanja alpinistov, športnih plezalcev in ostalih avanturistov, pa projekcij različnih filmov ter drugih dogodkov in druženj kot so športni dnevi, teambildingi in usposabljanja.Člani PZS v Plezarni plezamo ceneje ... 
... na vseh plezalnih stenah. Pri KA in KŠP registrirani alpinistični in športnoplezalni kolektivi pa boste lahko po umiritvi trenutnih razmer in sprostitvi ukrepov vabljeni, da enega od svojih rednih sestankov izvedete v Plezarni, po katerem boste lahko brezplačno preživeli večer še na novih kranjskih plezalnih stenah.


Vabljeni v Plezarno!