Rok Klančnik: From dirt grows flowers, 8C - VIDEO

Rok Klančnik je v švicarskem Chironicu preplezal From dirt grows the Flowers (8C).Potem, ko je bil blizu uspeha že konec lanskega leta med svojim potepanjem po evropskih balvaniščih, mu je minuli konec tedna uspelo.
Vzpon Roka Klančnika v problemu From dirt grows flowers (8C), foto video
Rok Klančnik je s preplezanim balvanskim problemom From dirt grows the flowers (8C) postal drugi Slovenec z uspehom v potrjeni oceni 8C (Jernej Kruder je v začetku leta preplezal The Story of Two Worlds 8C v Crescianu).

Rok je med drugim povedal, da: »Lani, konec 10-mesečnega Euro-tripa sem z velikim zagonom in motivacijo, ter seveda tudi željo, napadel 'From dirt grows flowers'. Po parih poskusih sem bil zelo, zelo blizu in zdelo se je, da se morajo stvari samo poklopiti in je to to! Pa ni bilo tako. Zelo velika želja, veliko poskusov in dejstvo, da je bila forma TOP, so pripomogle k velikem pritisku in posledično k neuspehu. Ta vikend smo se s 6 člansko ekipo spravili "martinčkat" na sonce in malo poprijet za skalo (v skali nisem bil vsaj 1 mesec). Kot prvi uspeh dneva je bil vzpon Tomaža Žužla v problemu Souvenir 8A/A+. To pa je njegov prvi problem z oceno 8a ali več. Bravo, Tomaž! Popoldan smo šli počekirat, kakšne so razmere v senčnem sektorju Schatental. Pa gremo probat, če smo že tu in že prvi poskus je bil zelo obetaven. Po 10 minutah pavze, brez kakšnih pričakovanj, pa sem se po konkretnem fajtu pri mantlanju znašel na vrhu problema. Sploh nisem mogel verjet!«

Naslednji cilj Roka Klančnika je balvanski problem Bugeleisen v dolini Maltatal, spodaj pa si lahko ogledate še VIDEO njegovega prvega preplezanega balvana z oceno 8c (njegova video produkcija GRTA studios).

From dirt grows flowers / 8c from GRTA Studios | Rok Klančnik on Vimeo.

Vir: Friko.si, pripravila Zdenka Mihelič