Med športne plezalce Planinskega društva Kranj

Planinsko društvo Kranj že skoraj 115 let uspešno povezuje ljudi, katerim sta skupna ljubezen do gora in gibanje v naravi. Zadnja desetletja nas dodatno druži še športno plezanje. Na tem področju smo v našem društvu tudi zelo dejavni in uspešni, o čemer pričajo dobri rezultati naših športnih plezalcev in prepoznavnost prireditev Plezalni dnevi Kranja in Zahodna liga.
Vabljeni! Foto arhiv AO PD Kranj
Ta uspešnost je plod dobrega dela v okviru našega alpinističnega odseka, tako na organizacijskem področju kot na področju izobraževanja in treningov. V prihodnje želimo športno plezanje in naš odsek še dodatno približati vsem znanja in dobre družbe željnim plezalcem, zato razpisujemo dodatne treninge in šolo športnega plezanja.

V začetku marca 2013 bomo na naši balvanski steni nad Olimpijskim bazenom v Kranju začeli s treningi skupine, kamor so vabljeni otroci, stari med 6 in 15 let, in skupine, ki je namenjena starejšim od 16 let.V marcu 2013 pričnemo tudi s šolo športnega plezanja. To izobraževanje je v našem društvu že stalnica, namenjeno pa je vsem tistim, ki želijo pridobiti znanje in izkušnje na področju športnega plezanja, poleg tega pa navezati stike z našimi športnimi plezalci. Osvojeno znanje je dobra osnova za uspešno opravljanje izpita, ki je pogoj za uradno pridobitev naziva športni plezalec. Izpit izvaja Komisija za športno plezanje, ki deluje v okviru Planinske zveze Slovenije. Opravljajo ga lahko le člani društev in klubov, ki smo vključeni v to zvezo. Naziv športni plezalec uradno potrjuje znanje in izkušnje za samostojno plezanje v naravnih in umetnih stenah.

Prijave zbiramo do 4. marca na sola.plezanje@aokranj.com. Na tem naslovu so na voljo tudi dodatne informacije.
 
Kako trenirajo in tekmujejo mladi športni plezalci si lahko ogledate na:
www.youtube.com/watch?v=DxlHTU6yuA0

Portret vrhunske športne plezalke Natalije Gros, članice AO PD Kranj, si lahko ogledate na:
www.youtube.com/watch?v=spoGa3efKlQ

Dogajanje na zadnjih Plezalnih dnevih Kranja si lahko ogledate na:
www.youtube.com/watch?v=wnoy0LVmzPI

Planinski pozdrav,
AO PD Kranj

Foto arhiv AO PD Kranj