Domen Škofic uspešen v smeri Vizija, 8c

Domen si ob začetku priprav na novo sezono vedno vzame nekaj časa za plezanje v skali ter vsako leto že pred resnimi pripravami na novo tekmovalno sezono naredi kakšen vrhunski rezultat.
Domen Škofic, foto osebni arhiv
Tokrat tri dni ostaja v Ospu, že prvi dan pa je v Mišji peči preplezal smer Vizija (8c). Gre za njegovo šesto smer z oceno 8c ali težje v letošnji sezoni. Glede na to, da ostaja v Ospu še dva dni, lahko pričakujemo še kakšen vrhunski vzpon, saj Domen tudi po krajšem premoru po naporni tekmovalni sezoni, v kateri je osvojil naslov mladinskega evropskega prvaka, naslov mladinskega svetovnega podprvaka, osvojil mladinski evropski pokal v težavnosti brez poraza in se uvrstil v svoj prvi finale svetovnega pokala, očitno ostaja dobro pripravljen.

Domen (njegova sponzorja: Edelrid, Scarpa) je o trenutnem plezanju povedal: "V Ospu ostajam 3 dni, od četrtka do sobote. Kot vedno na začetku leta si želim nekaj več časa vzeti za skalo. Večinoma bom zdaj obiskoval samo Osp, saj je en od mojih projektov tudi ta, da podelam vse smeri v okolici. Sicer pa upam, da bom našel čas tudi za kakšen trip." O preplezani smeri je še dodal:"Kar se tiče Vizije, sem zelo vesel, da mi jo je uspelo preplezati v takih pogojih. Ena tretjina smeri je bila namreč popolnoma mokra, vključno z najboljšo pavzo v smeri. Samo čakal sem, da bom padel."

Smer Vizija ima za slovensko plezanje tudi zgodovinski pomen, saj je uspešen vzpon v njej leta 2005 opravila Martina Čufar, kar je takrat pomenilo prvo slovensko žensko 8c.

Vir: Friko.si