Odpoklic vponk in sistemov Wild Country Helium

Da bi zagotovil varnost uporabnikov, se je proizvajalec plezalne opreme Wild Country odločil odpoklicati vponke Helium in plezalnih sistemov iz vponk Helium.
Ugotovili so, da so bile vse vponke in sistemi Helium, ki jih odpoklic zadeva, dobavljene od 15. 7. 2012 dalje. Če posedujete vponke ali sisteme Helium, ki ste jih kupili po tem datumu, prosim preberite to obvestilo in postopajte v skladu z njim.

Vzrok za odpoklic: Vponke Helium so ene najlažjih vponk na svetu, ki imajo patentiran Wild Countryjev sistem zapiranja "clean wire" (brez zoba) ter izredno visoko nosilnost pri odprtih vratcih. Vponke Helium so izdelovali v Veliki Britaniji od leta 2004.

Pri prejemu zadnje dobave so pri WC ugotovili nepravilnosti pri `Major Axis Gate Closed Tensile Test-u` (test natega podolžne osi pri zaprtih vratcih). Takojšnja preiskava skupaj z WC-jevim dolgoletnim proizvodnim partnerjem je pokazala na več elementov pri proizvodnem procesu, ki bi lahko vodili do problemov pri kovanju nosu vponke. Pri prizadetih vponkah se vratca morda ne bi zataknila v nos, kot bi se morala, kar bi vodilo do zdrsa vratc iz nosu pri obremenitvi ter upoštevajočega zmanjšanja nosilnosti vponke.

Ker WC v tem primeru ne more zagotavljati, da označene vponke ustrezajo evropskemu standardu za vponke (EN12275), se objavlja takojšnji odpoklic. WC se opravičuje za nepredviden zaplet ter se zahvaljuje za čimvečje vračilo zadevanih vponk.

Prva prioriteta WC-ja je varnost plezalcev in strank.

Kako ugotoviti, ali gre za neustrezen artikel: vponke Helium, ki jih zadeva odpoklic, so na hrbtni strani glavne/podolžne osi označene s temi oznakami: MAG-T2, MMF-T2, MAH-T2, MAJ-T2, MAK-T2, MMG-T2, MMH-T2, MMJ-T2, MMK-T2. Te oznake so lasersko vrgravirane v hrbtno stran vponke.

Ker odpoklic zadeva le vponke, ki so bile dostavljene v trgovine po 15. 7. 2012, vas naj ne skrbi za vaše vponke, če ste jih kupili pred tem datumom.

Vponke, ki imajo navedene oznake, prosim vrnite v katero koli od poslovalnic T.E.R.R.A. ŠPORT (Ljubljana, Dunajska cesta 21 ali Maribor, TC City, Ulica Vita Kraigherja 5) in izdali vam bomo dobropis v maloprodajni vrednosti vponk Helium (12 €), če nimate računa. Če imate račun, ga prosim predložite ob vračilu in izdan bo dobropis v vrednosti, po kateri ste kupili vponke.

Če ste kupili vponke Helium v okviru sistema Helium, prosim vrnite le vponke.

Povezava na Wild Countryjevo objavo.

Vir: Terra Šport

Vponke Helium WC so lahko tudi različnih barv in znotraj sistemov: