Mina Markovič - Ime tedna na Valu 202 in Sportalova športnica 46. tedna

Najboljša športna plezalka Slovenije in sveta Mina Markovič, zmagovalka včerajšnje, zadnje tekme svetovnega pokala v težavnosti v Kranju in zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji, je postala IME TEDNA na Valu 202, čestitke!
Mina Markovič z obema pokaloma in zlatima medaljema, foto Stanko Gruden
Kot vsak ponedeljek je potekalo na radiu Val 202 tudi tokrat glasovanje za IME TEDNA. Med tremi predlogi za Ime tedna je bila tudi Mina Markovič, ki je včeraj zmagala na še zadnji, deveti tekmi svetovnega pokala v težavnosti Kranj (17.-18. 11. 2012) in s tem tudi prepričljivo že drugič zapored zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji, kar kateri izmed športnih plezalk ni uspelo že dolgo.

Minin uspeh na tekmi v Kranju je dopolnila s tretjim mestom še ena naša odlična športna plezalka Maja Vidmar.

Mina je postala Ime tedna na Valu 202 skoraj v takem času kot lansko leto - ob zmagi v Barceloni in skupni zmagi v svetovnem pokalu težavnosti in kombinaciji.

Na Val 202 so zapisali:
Ime tedna je postala Mina Markovič, športna plezalka, ki je na sklepnem dejanju sezone svetovnega pokala v športnem plezanju dokazala letošnjo premoč in z zmago v Kranju ubranila tudi naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti.

Poslušajte pogovor z Mino na V ŽIVO ob 12.uri: VAL 202.

Do večera pa lahko za Mino glasujete še na sportal.net za Sportalovo športnico 46. tedna. Glasujemo lahko TUKAJ.

Prejšnji teden sta Sportalova športnika 45. tedna postala Luka Stražar in Nejc Marčič (za prvenstveno smer Modri dirkač v Z steni Janaka).

DODANO 19. 11. 2012 ob 22.30: Mina Markovič je postala tudi Sportalova športnica 46. tedna, čestitamo!

Na Sportalu so zapisali: Na vrh Sportala splezala Mina Markovič
Mina Markovič, ki je v Kranju zmagala na zadnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, je "priplezala" tudi na vrh Sportala.

Mina Markovič je sezono sklenila s fenomenalnim dosežkom. Skupni zmagi v svetovnem pokalu v težavnosti in kombinaciji je potrdila in ubranila z zmago v kranjskem finalu. Prepričala je tudi vas, saj ste jo izglasovali za športnico tedna.

Mina Markovič je premočno zmagala v glasovanju, prejela je 117 glasov, sledili so ji rokometaši Celja s 53 glasovi, rokometašice Krima s 6 glasovi, sledita še smučarska tekačica Katja Višnar (4 glasovi) in judoistka Nina Milošević (2 glasova).


Preberite si tudi: SANJSKI zaključek svetovnega pokala 2012 - DVOJNO zmagoslavje Mine in Maje in DVOJNA SKUPNA ZMAGA Mine.

Pripravila Zdenka Mihelič