Podarjamo 4 karte za FINALE svetovnega pokala Kranj 2012

Obiskovalcem našega socialnega omrežja Facebook PZS podarjamo 4 karte za ogled FINALA svetovnega pokala v težavnosti Kranj 2012. Karte veljajo za ogled nedeljskega (18. 11.) dela tekmovanja - torej FINALA NAJBOLJŠIH z začetkom ob 15.45.
Zaključna tekma svetovnega pokala bo v soboto in nedeljo, 17. in 18. novembra 2012, v športni dvorani Zlato polje v Kranju.

KAKO DO VSTOPNICE? Če si želite ogledati nedeljski finale, si lahko karto zagotovite tudi takole:

Všečkajte sliko Mine Markovič, naše najboljše športne plezalke z vzorcem VSTOPNICE za nedeljski finale na Facebook strani PZS in izmed vseh, ki boste kliknili 'Všeč mi je', bomo izžrebali 4 srečne nagrajence. Nagrajence bomo obvestili prek Facebooka.

TRAJANJE nagradnega všečkanja: od sedaj do jutri, 16. 11., do 15. ure.

DVIG VSTOPNIC: nagrajenci jih boste prevzeli na dan finala, 18. 11., v dvorani Zlato polje, v PRESS centru/dostop skozi VIP vhod.

Več o SP Kranj 2012: http://www.worldcupkranj.com.

PROGRAM svetovnega pokala v težavnosti Kranj 2012
Sobota, 17. november
9.00    kvalifikacije moški
14.00   kvalifikacije ženske
20.00   polfinale - dvorana za vstop bo odprta od 19.30 dalje

Nedelja, 18. november
15.45   finale - dvorana za vstop bo odprta od 14.45 dalje

NAKUP VSTOPNIC: pred začetkom tekmovanja na vhodu športne dvorane Zlato polje Kranj, polfinale: 4 EUR, finale: 8 EUR.
 
Na tekmo je prijavljenih 92 tekmovalcev, od tega 40 deklet in 52 fantov, ki skupaj prihajajo iz 20 držav celega sveta.

Slovensko ekipo na finalni tekmi svetovnega pokala v Kranju sestavljajo: Mina Markovič, Maja Vidmar, Tina Šušteršič, ter debitantki na tekmah svetovnega pokala Anja Šerbinek in Tjaša Kalan; v moški konkurenci pa bodo slovenske barve zastopali Domen Škofic, Urban Primožič, Klemen Bečan, Jure Bečan, Jure Raztresen, Sergej Epih, Izidor Zupan in debitant na tekmah svetovnega pokala Martin Bergant. Več o slovenskih tekmovalcih na tekmi SP Kranj 2012.

SKUPNI seštevek svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji:
Ta zaključna tekma svetovnega pokala bo odločila o zmagovalcih svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Lansko leto je Mina prepričljivo zmagala tako v težavnosti kot kombinaciji in tudi letos ji odlično kaže. Po osmih od devetih tekmah letošnjega svetovnega pokala v težavnosti in ob odličnih uspehih (dve zlati in štiri srebrne medalje ter dve četrti mesti) je Markovičeva v vodstvu trenutne skupne razvrstitve svetovnega pokala v težavnosti. S 630 točkami vodi za 33 točk pred Korejko Jain Kim, na tretjem mestu pa je Avstrijka Johanna Ernst s 510 točkami.
Vendar kljub temu vodstvu in zmaga Mine še ni dokončno odločena, saj kot je povedal selektor Simon Margon, »se od vseh tekem odbije ena tekma z najslabšo uvrstitvijo in tista (Mina ali Jain), ki bo na tej tekmi boljša, bo zmagala tudi v skupnem seštevku; izid bo zares tesen.«

Že pred začetkom tekme SP v Kranju pa je že odločeno in jasno, da je Mina Markovič ZMAGOVALKA svetovnega pokala 2012 v kombinaciji, kamor se šteje pet najboljših tekem v dveh disciplinah od treh (težavnost, balvani, hitrost). Kot je dejal Tomo Česen, vodja svetovnega pokala Kranj 2012 in strokovni sodelavec Komisije za športno plezanje PZS, »je zmaga v kombinaciji žal podcenjena, saj gre namreč za zelo različne discipline, ki zahtevajo od tekmovalcev različne pristope, treninge in visoko formo skozi celo leto, kar ni enostavno.«

Se vidimo v Kranju!

Zdenka Mihelič
-----------------------------------
Povezane novice:
- Na finalu svetovnega pokala v Kranju 13 najboljših slovenskih tekmovalk in tekmovalcev
- Finale svetovnega pokala v težavnosti Kranj 2012 se bliža!

ZMAGA za Mino Markovič in BRON za Majo Vidmar, sanjski zaključek azijske turneje SP v težavnosti
 
Mina Markovič SREBRNA na tekmi SP v težavnosti v Koreji (Mokpo)
Rockmaster na Kitajskem: zmaga Mini Markovič, srebro Domnu Škoficu
SP težavnost, Xining - Mina Markovič SREBRNA
SP težavnost, Atlanta - DVOJNE STOPNIČKE za Slovenijo in nov EKIPNI uspeh
SP težavnost, Puurs - Mina Markovič uspešna četrta!
Svetovno prvenstvo Pariz 2012: mlada plezalca izboljšala najboljšo moško uvrstitev na SP (z izjavami slovenskih tekmovalcev) 
SP težavnost, Imst - Mina Markovič DRUGA!
SP težavnost, Briançon - Mina Markovič ČETRTA
SP težavnost, Chamonix - ZMAGA Mine Markovič!
INTERVJU: Mina Markovič - S Ptuja v svetovni plezalski vrh