SP težavnost, Inzai - Maja in Mina v FINALU

Po zelo uspešnih včerajšnjih kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v težavnosti na Japonskem za vse štiri slovenske reprezentante sta se v današnji finale uvrstili Maja Vidmar s 1. in Mina Markovič s 7. mestom. Držimo pesti za naši dekleti v finalu ob 8.30!
Maja Vidmar z odličnim izhodiščnim mestom za finale, foto Heiko Wilhelm

V ženski konkurenci nastopata naši najboljši Mina Markovič, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala 2012 v težavnosti, 
zmagovalka Rockmastra v Wuijangu in SREBRNA z zadnjih tekem ameriški Atlantikitajskem Xiningu in korejskem MokpuMaja Vidmar, 3. v Atlanti, 4. na Rockmastru; v moški konkurenci pa na azijski turneji SP v težavnosti tekmujeta naša najboljša s svetovnega prvenstva: Urban Primožič (12. na SP v Xiningu, 16. v Mokpu) in mladinec, aktualni svetovni mladinski podprvak Domen Škofic (DRUGI na Rockmastru, 8. v Atlanti, 11. v Xiningu in 12. v Mokpu ).  

Po včerajšnjih najuspešnejših kvalifikacijah za naše štiri adute tekom azijske turneje svetovnega pokala v težavnosti, ko so se v polfinale uvrstili vsi štirje, pa sta se v finale uvrstili Maja in Mina. Maja z odličnim izhodiščem - tako kot Korejka Jain Kim je splezala tudi polfinalno smer do vrha in si s Korejko deli trenutno prvo mesto. Mina je padla nižje in je po polfinalu na 7. mestu. Domen in Urban pa sta finale zgrešila za malenkost, Domen je dosegel 9. , Urban 10. mesto.

REZULTATI (vir: IFSC): ženske, moški.

Finale tekme svetovnega pokala v težavnosti se začne ob 8.30 po slovenskem času.

Ogled tekme svetovnega pokala je v času tekmovanja možen V ŽIVO tudi prek spletne IFSC TV.

V SKUPNEM SEŠTEVKU svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2012 24-letna Ptujčanka Mina Markovič tudi po sedmi od devetih letošnjih tekem še vedno vodi (530 točk), druga je današnja zmagovalka Jain Kim (517 točk) in tretja Avstrijka Johanna Ernst (455 točk), osma z današnje tekme. Mina vodstvenega mesta ni izpustila vse od začetka sezone dalje. Prav tako pa je lanskoletno sezono svetovnega pokala v težavnosti (kakor tudi v kombinaciji) končala na najvišji stopnički in osvojila zlato. Kot trenutno kaže, se obeta Sloveniji vnovična skupna zmaga v svetovnem pokalu v težavnosti.
Na prvi letošnji tekmi SP v težavnosti v Chamonixu je Mina zmagala, v Briançonu (FRA) je bila četrta, nato pa se je v Imstu zopet zavihtela na stopničke, bila je druga. Po poškodbi se je vrnila na tekmo SP v težavnosti v belgijskem Puursu in vrnitev potrdila z mestom tik pod stopničkami (4.). V Atlanti (ZDA), v Xiningu (KIT) in v Mokpu (KOR) je bila druga.
V Atlanti se je odlično odrezala tudi Maja VIdmar s 3. mestom.

Do konca svetovnega pokala v težavnostnem plezanju po tej tekmi sledi le še zaključek - finale svetovnega pokala v težavnosti, ki bo znova v domačem Kranju17.-18. 11. 2012,www.worldcupkranj.com.

Zdenka Mihelič

-----------------------------------
Povezane novice:
- SP težavnost, Inzai - predzadnja tekma SP, tekmujejo Mina, Maja, Domen, Urban
Mina Markovič SREBRNA na tekmi SP v težavnosti v Koreji (Mokpo)

Rockmaster na Kitajskem: zmaga Mini Markovič, srebro Domnu Škoficu
SP težavnost, Xining - Mina Markovič SREBRNA
SP težavnost, Atlanta - DVOJNE STOPNIČKE za Slovenijo in nov EKIPNI uspeh
SP težavnost, Puurs - Mina Markovič uspešna četrta!
Svetovno prvenstvo Pariz 2012: mlada plezalca izboljšala najboljšo moško uvrstitev na SP (z izjavami slovenskih tekmovalcev) 
SP težavnost, Imst - Mina Markovič DRUGA!
SP težavnost, Briançon - Mina Markovič ČETRTA
SP težavnost, Chamonix - ZMAGA Mine Markovič!