SP težavnost, Inzai – predzadnja tekma SP, tekmujejo Mina, Maja, Domen, Urban

Jutri in v nedeljo, 27. in 28. oktobra 2012, se bodo najboljši športni plezalci sveta pomerili na predzadnji letošnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Tekmujejo tudi slovenski reprezentanti - naša najboljša in vodilna v skupnem seštevku SP v težavnosti Mina Markovič, Maja Vidmar ter Urban Primožič in mladinec Domen Škofic, aktualni svetovni mladinski podprvak.
Mina Markovič tudi tokrat starta na najvišjo stopničko, foto Roman Krajnik
FINALE SP v domačem Kranju) svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v japonskem mestu Inzai so na tekmi tudi slovenski reprezentanti pod vodstvom trenerja Romana Krajnika.

V ženski konkurenci nastopata naši najboljši Mina Markovič, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala 2012 v težavnosti, zmagovalka Rockmastra v Wuijangu in SREBRNA z zadnjih tekem ameriški Atlanti, kitajskem Xiningu in korejskem Mokpu; Maja Vidmar, 3. v Atlanti, 4. na Rockmastru; v moški konkurenci pa na azijski turneji SP v težavnosti tekmujeta naša najboljša s svetovnega prvenstva: Urban Primožič (12. na SP v Xiningu, 16. v Mokpu) in mladinec, aktualni svetovni mladinski podprvak Domen Škofic (DRUGI na Rockmastru, 8. v Atlanti, 11. v Xiningu in 12. v Mokpu ). 

Mina Markovič je po tekmi SP v Koreji minuli vikend dejala»S plezanjem na tej tekmi sem zadovoljna, iz kroga v krog mi je šlo bolje in tudi višine so se izboljševale. V finalu sem ponovno priplezala dovolj visoko za zmago, vendar ponovno premalo v kvalifikacijah in polfinalu. V finalu, mislim, mi je celo ostalo še nekaj moči, vendar nekako nisem najboljše 'popravila' oprimka ... Mislim, da sem na zadnjih tekmah dobila res dovolj potrditev, da sem odlično pripravljena in tako zastartam še naslednji tekmi!«
Tako držimo pesti za Mino in vse naše štiri adute tudi mi.

Predvideni PROGRAM tekmovanja (po lokalnem času; to je 7 ur pred nami)

Sobota, 27. oktobra 2012 
9.30-12.10 (2.30-5.10 po SLO času) kvalifikacije - ženske  
13.30-16.30 (6.30-9.30 po SLO času) kvalifikacije - moški  
 
Nedelja, 28. oktobra 2012
10.00 (3.00 po SLO času) polfinale - moški, ženske
16.30 (9.30 po SLO času) finale - moški, ženske

Ogled tekme svetovnega pokala je v času tekmovanja možen V ŽIVO tudi prek spletne IFSC TV.

V SKUPNEM SEŠTEVKU svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2012 24-letna Ptujčanka Mina Markovič tudi po sedmi od devetih letošnjih tekem še vedno vodi (530 točk), druga je današnja zmagovalka Jain Kim (517 točk) in tretja Avstrijka Johanna Ernst (455 točk), osma z današnje tekme. Mina vodstvenega mesta ni izpustila vse od začetka sezone dalje. Prav tako pa je lanskoletno sezono svetovnega pokala v težavnosti (kakor tudi v kombinaciji) končala na najvišji stopnički in osvojila zlato. Kot trenutno kažese obeta Sloveniji vnovična skupna zmaga v svetovnem pokalu v težavnosti.
Na prvi letošnji tekmi SP v težavnosti v Chamonixu je Mina zmagala, v Briançonu (FRA) je bila četrta, nato pa se je v Imstu zopet zavihtela na stopničke, bila je druga. Po poškodbi se je vrnila na tekmo SP v težavnosti v belgijskem Puursu in vrnitev potrdila z mestom tik pod stopničkami (4.). V Atlanti (ZDA), v Xiningu (KIT) in v Mokpu (KOR) je bila druga.
V Atlanti se je odlično odrezala tudi Maja VIdmar s 3. mestom.

Do konca svetovnega pokala v težavnostnem plezanju po tej tekmi sledi le še zaključek - finale svetovnega pokala v težavnosti, ki bo znova v domačem Kranju, 17.-18. 11. 2012, www.worldcupkranj.com.

Zdenka Mihelič

-----------------------------------
Povezane novice:
- Mina Markovič SREBRNA na tekmi SP v težavnosti v Koreji (Mokpo)
- Rockmaster na Kitajskem: zmaga Mini Markovič, srebro Domnu Škoficu

- SP težavnost, Xining - Mina Markovič SREBRNA
SP težavnost, Atlanta - DVOJNE STOPNIČKE za Slovenijo in nov EKIPNI uspeh

SP težavnost, Puurs - Mina Markovič uspešna četrta!
Svetovno prvenstvo Pariz 2012: mlada plezalca izboljšala najboljšo moško uvrstitev na SP (z izjavami slovenskih tekmovalcev) 
SP težavnost, Imst - Mina Markovič DRUGA!
SP težavnost, Briançon - Mina Markovič ČETRTA
SP težavnost, Chamonix - ZMAGA Mine Markovič!