Rockmaster na Kitajskem: vsi štirje v finalu z odličnim izhodiščem

Danes, 16. oktobra 2012, se je v Wuijangu pri Šanghaju začel master v športnem plezanju (težavnost, hitrost). Naši reprezentanti so odlično nastopili, tako da bomo v jutrišnjem finalu v težavnosti videli vse štiri: Mino Markovič, Majo Vidmar, Urbana Primožiča in Domna Škofica.
Urban Primožič, foto Stanko Gruden
Na master so se uvrstili tisti tekmovalci, ki so nastopili tudi na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v kitajskem Xiningu. Danes je potekal polfinalni del master tekmovanja na Kitajskem. In trener Roman Krajnik je poročal: »Vsi štirje so se uvrstili v finale. Mina si deli prvo mesto, Maja pa je na petem mestu po manjši napaki. Tako sta obe v odličnem položaju za jutrišnji finale. Fanta sta prav tako odplezala odlično, Domen je na drugem in Urban na tretjem mestu. Za jutri upam, da bodo naši reprezentanti še malček dodali in se bomo znova veselili res odličnih rezultatov.

Program tekmovanja v Wuijangu (po lokalnem času oz. za čas po slovenskem času odštejte 6 ur)
Sreda, 17. oktober
10.00-12.00 (4.00-6.00 po SLO) finale v težavnosti - moški, ženske
13.00-14.30 finale v hitrosti - moški, ženske
15.00-15.30 zaključna slovesnost in podelitev medalj


In svetovni pokal v težavnostnem plezanju?

V kitajskem Xiningu je 12. in 13. oktobra potekala šesta letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju in je bila za Slovenijo po dvojnih stopničkah Mine Markovič z 2. in Maje Vidmar s 3. mestom v Atlanti (ZDA) znova ZELO USPEŠNA. Mina Markovič je dosegla SREBRNO MEDALJO ter pokazala, zakaj je najboljša športna plezalka na svetu in vodila v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2012.
Domen Škofic (aktualni svetovni mladinski podprvak) in Urban Primožič sta v polfinalu tekme SP v težavnosti v XIningu dosegla enako višino, vendar je Škofic, zaradi boljšega rezultata iz kvalifikacij tekmo končal na 11. mestu, Primožič pa je zasedel 12. mesto. Vsekakor je od tekme nekoliko več pričakovala Maja Vidmar, bronasta s prejšnje tekme SP v težavnosti v Atlanti, saj je tekmovanje končala na 15. mestu.

Azijska turneja se nadaljuje s tekmo v Koreji ta konec tedna in nato še z Japonsko, obeh tekem se bodo udeležili tudi naši štirje aduti. Zaključek svetovnega pokala v težavnosti 2012 bo znova v domačem Kranju (17.-18. 11. 2012).

Še zadnje tekme SP v težavnosti:
- Mokpo (KOR), 20.-21. 10. 2012
- Inzai (JAP, 27.-28. 10. 2012
- Kranj (SLO), 17.-18. 11. 2012

Mina je po šestih tekmah svetovnega pokala v težavnosti 2012 vodilna v skupnem seštevku, vodstvenega mesta ni izpustila od začetka sezone dalje. Prav tako pa je lanskoletno sezono svetovnega pokala v težavnosti (kakor tudi v kombinaciji) končala na najvišji stopnički in osvojila zlato. Kot trenutno kaže se obeta Sloveniji vnovična skupna zmaga v SP v težavnosti.

Zdenka Mihelič 
-----------------------------------
Povezane novice:
- Na master na Kitajskem tudi najboljši slovenski športni plezalci
- SP težavnost, Xining - Mina Markovič SREBRNA

SP težavnost, Atlanta - DVOJNE STOPNIČKE za Slovenijo in nov EKIPNI uspeh

SP težavnost, Puurs - Mina Markovič uspešna četrta!
Svetovno prvenstvo Pariz 2012: mlada plezalca izboljšala najboljšo moško uvrstitev na SP (z izjavami slovenskih tekmovalcev) 
SP težavnost, Imst - Mina Markovič DRUGA!
SP težavnost, Briançon - Mina Markovič ČETRTA
SP težavnost, Chamonix - ZMAGA Mine Markovič!
INTERVJU: Mina Markovič - S Ptuja v svetovni plezalski vrh