Festival rekreativnega plezanja 2012

Planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek je v nedeljo, 10. junija 2012, ob zaključku rekreativnega plezanja za osnovnošolsko mladino v šolskem letu 2011-2012, organiziralo drugo tekmovanje v rekreativnem športnem plezanju na umetni plezalni steni v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek.
Tekmovanja, ki so ga pomagali organizirati člani Plezalnega kluba Rogaška Slatina, se je udeležilo 34 tekmovalcev iz štirih društev. Tekmovalne smeri so postavili člani Plezalnega kluba Rogaška Slatina in člani našega Planinskega društva Atomske toplice. Prav tako so tekmovanje vodili in sodili člani Plezalnega kluba Rogaška Slatina. Pripravo in varovanje otrok med plezanjem in zapisnik pa so izvajal člani našega Planinskega društva.


Tekmovanje je potekalo v čudovitem navijaškem vzdušju sotekmovalcev in staršev otrok. Ker so se tekmovanja udeležili tudi tekmovalci drugih društev, so rezultati tekme šteli še za društveno tekmovanje. Rezultati so v priponki. Naslednji rekreativni ciklus rekreacije otrok na umetni plezalni steni se bo odvijal od meseca oktobra v šolskem letu 2012/2013 in se bo prav tako končal s tekmovanjem.

Ivan Šalamon