Maja Vidmar tretja na mastersu na Japonskem

Na mastersu v težavnostnem plezanju v Osaki na Japonskem sta nastopila tudi dva slovenska reprezentanta - Maja Vidmar je osvojila odlično tretje, Domen škofic pa peto mesto.
Maja Vidmar, foto Stanko Gruden
Drugi slovenski predstavnik Domen Škofic pa je bil peti. Slovenska športna plezalca sta se odzvala povabilu in se udeležila močnega masters tekmovanja na Japonskem, kjer sta vpisala zelo dobra izida.

"V zelo močni konkurenci je Maja osvojila tretje mesto, Domen pa peto. Pri ženskah je tekmo zaznamovala prelahka smer, saj so štiri tekmovalke smeri preplezale do vrha in je zato odločal čas. Pred Majo sta se tako uvrstili Južnokorejka Jain Kim in aktualna svetovna prvakinja Angela Eiter. Pri moških je slavil Japonec Sači Ama," je sporočil selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon.

Najboljša športna plezalka na svetu, branilka skupne zmage v težavnosti in kombinaciji Mina Markovič na Japonsko ni odpotovala. Markovičeva se je namreč raje odločila posvetiti pripravam na naslednjo tekmo svetovnega pokala v balvanskem plezanju, ki bo konec prihodnjega tedna v avstrijskem Innsbrucku.

Tekmovanje na Japonskem je sicer potekalo na plezalni steni, ki je bila postavljena na zunanjo stran visoke stolpnice. S plezanjem na 25 metrov visoki steni so športni plezalci pričeli iz petega nadstropja stolpnice. Denarni sklad mastersa je znašal 40.000 evrov.

Vir: STA