Kitajska: tekma SP v balvanih 2012 - Mina V FINALU

Danes, 14. aprila 2012, je potekal v kitajskem velemestu Chongqing polfinalni del prve tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju 2012. Od naših treh se je Mina Markovič, najboljša športna plezalka sveta, edina uvrstila v finale.
Mina Markovič se je uvrstila v finale, foto Simon Margon
Na prvi tekmi na Kitajskem tekmujejo trije člani slovenske članske reprezentance, Mina Markovič, Jernej Kruder in Klemen Bečan, z njimi pa je tudi selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju Simon Margon.

Po včerajšnjih kvalifikacijah, ko so se vsi trije uvrstili v polfinale, se je v popoldanski finale uvrstila le Mina Markovič, ki je plezala v polfinalnem obračunu še boljše.

Selektor Simon Margon je takole opisal potek Mininega polfinala: "Mina je s četrtim mestom v FINALU! V zelo težkih balvanih, od katerih so bili preplezani le trije, je uspela v enem v prvem poizkusu doseči vrh, kar je bilo dovolj za finale."

Kako sta plezala v polfinalu Jernej in Klemen? "Jernej je bil v štirih balvanih zelo blizu vrha, a le enega je držal. Klemen pa se tudi tokrat ni uspel ustrezno pripraviti na nastop. Ko pravi, mu Kitajska ne ustreza, zato ima vse misli že usmerjene na Log."

Jernej Kruder se je na koncu uvrstil na 14., Klemen Bečan pa na 18. mesto.

Pripravila Zdenka Mihelič

---------------------------------------------------------
Preberite tudi, kako je bilo v kvalifikacijah:
Kitajska: PRVA tekma SP v balvanih 2012 - vsi trije v polfinalu