Svetovni pokal, Valence - Mina in Maja v finale

Danes, 29. oktobra, se je nadaljevala tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v francoskem kraju Valence. Od naših polfinalistov sta se najbolje odrezali Mina Markovič in Maja Vidmar, ki sta se s splezano smerjo do vrha kot 2. in 3. uvrstili v večerni finale.
V Valence je odpotovala okrepljena reprezentanca, saj je poleg članov tekmovala tudi mladinska reprezentanca. Tekme so se udeležiili naši najboljši Mina Markovič, Maja Vidmar in Klemen Bečan, ter svetovna prvaka kadet Domen Škofic in mladinec Jure Raztresen, Sergej Epih, Izidor Zupan, Urban Primožič in Asja Gosar (ki se žal ni uvrstila v polfinale).

V polfinalu se je pomerilo 26 plezalk in 26 plezalcev.

Mina Markovič, vodilna v trenutnem skupnem seštevku svetovnega pokala 2011 (štirikrat zlata, dvakrat srebrna in enkrat bronasta) je po slabšem kvalifikacijskem delu v polfinalu suvereno preplezala smer do vrha, prav tako pa tudi Maja Vidmar, trenutno tretja v skupnem seštevku SP 2011 (in tudi srebrna z zadnje tekme SP v Amanu).

Selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon je po polfinalu strnil vtise: "Mina in Maja sta splezali do vrha smeri in trenutno sta na 2. in 3. mestu. Odlično je bilo plezanje Domna in Sergeja, oba sta dosegla osebni rekord (9. in 13. mesto). Domen je le za en oprimek zgrešil finale. Tudi ostali mladinci so odplezali solidno, Urban je 15., Jure 16., le Izidor je po zdrsu na začetku odnesel nekoliko slabše, zasedel je 25. mesto, kar pa je še vedno njegov najboljši rezultat. Žal je razočaral Klemen, ki je po 4. mestu iz Amana tokrat odplezal slabo (17.)."

Finale se začne ob 20. uri za ženske in ob 21.30 za moške, spremljate ga lahko V ŽIVO na spletni IFSC TV.

REZULTATI PO POLFINALU (v finale gre prvih 8)

ženske (Vir: IFSC)
1. Jain Kim, KOR
2. Mina MARKOVIČ, SLO
3. Maja VIDMAR, SLO

4. Magalena Roeck, AVT

moški (Vir: IFSC)
1. Ramón Julian Puigblanque, ŠPA
2. Manuel Romain, FRA
3. Sachi Amma, JAP
9. Domen Škofic, SLO
13. Sergej Epih, SLO
15. Urban Primožič, SLO
16. Jure Raztresen, SLO
17. Klemen Bečan, SLO
25. Izidor Zupan, SLO


Zdenka Mihelič
-----------------------------------

Predhodna novica:
Svetovni pokal, Valence - vsi fantje v polfinale