Svetovni pokal, Aman - Mina, Maja, Klemen v polfinalu

Danes, 20. oktobra, se je s kvalifikacijami začela tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v glavnem mestu Jordana, Amanu. Tekme SP so se udeležili naši najboljši: Mina Markovič, Maja Vidmar in Klemen Bečan, ki so v kvalifikacijah vsi odlično plezali in se uvrstili v polfinale.
Klemen Bečan je v kvalifikacijah obe smeri splezal do vrha, foto Luka Fonda
V Jordanijo so s trenerjem Romanom Krajnikom odpotovali naši najboljši športni plezalci, člani slovenske reprezentance v športnem plezanju. Maja Vidmar in Klemen Bečan sta se po tekmi v Boulderju udeležila še Rock mastra na Kitajskem, Mina Markovič pa je po tekmi v Boulderju in srebrni medalji s trenerjem Krajnikom odpotovala domov in se pripravljala prav na amansko tekmo. Vsi trije so danes na današnjih kvalifikacijah dali vse od sebe in pokazali odlično pripravljenost.

Trener Krajnik nam je iz Amana poslal vzpodbudno sporočilo: "Moram reči, da iammo po koncu kvalifikacij res dober izkupiček. Obe dekleti kot tudi Klemen so obe kvalifikacijski smeri splezali do vrha. Današnji dan se je za Slovenijo končal več kot super. Držite pesti tudi jutri, da dobro plezajo, se uvrstijo v finale in da zmagamo."

Po kvalifikacijah si več plezalk in plezalcev deli prvo mesto.

V jutrišnjem polfinalu (ob 12.30 po lokalnem času/ ob 13.30 po slovenskem) se bo pomerilo najboljših 26 tekmovalcev in 26 tekmovalk.

Finale pa se začne ob 19.30 uri po lokalnem oz. ob 20.30 po slovenskem času.

Prenos polfinala in finala tekme v Amanu V ŽIVO bo kot običajno na spletni IFSC TV.

Zdenka Mihelič