Domen in Jure na mastru na Kitajskem 4. in 5.

Včeraj in danes, 15. in 16. oktobra, je v kitajskem mestu Jiangyin potekal Rock Master, ki so se ga udeležili tudi naši športni plezalci Maja Vidmar, Klemen Bečan, Domen Škofic in Jure Raztresen. Domen in Jure sta neobremenjena priplezala na odlično 4. oz. 5. mesto.
Tokrat je bil naš najboljši 17-letni Domen Škofic, foto Roman Krajnik
Na Rock Master so Kitajci povabili le najboljše športne plezalce, tako je nastopilo le do največ 12 tekmovalcev v moški oz. ženski kategoriji v težavnosti in v balvanih. Med plezalkami sta bili povabljeni tudi Natalija Gros in Mina Markovič. Mina se je odločila Master spustiti, kajti po tekmi v Boulder se je vrnila domov, kjer se s trenerjem Romanom Krajnikom pripravlja za tekmo svetovnega pokala v Amanu.

O uspehih naših tekmovalcev, članov slovenske reprezentance, v težavnosti nam je selektor Simon Margon dejal: »Finale je končano. Naš najboljši je bil tokrat Domen na 4. mestu, mesto za njim se je uvrstil Jure. Kljub mnogim izkušnjam sta Klemen in Maja podlegla pritisku finala. Oba sta po začetniški napaki plezanje končala že po nekaj gibih. Oba sta se uvrstila na 8. mesto.«

Pri fantih je zmagal Jorg Verhoeven po superfinalu s Korejcem Minom. Pri puncah je zmaga odšla v Rusijo. Yana Chereshneva sicer ni priplezala do vrha smeri, vendar vseeno prepričljivo premagala precej starejšo Olgo Shalagino.

Selektor slovenske članske reprezentance je v Jiangyinu nastopal tudi v vlogi postavljavca smeri.

Vsi se že danes vračajo proti domu, v torek pa Klemen, Maja in Mina že odpotujejo v Aman. Tokrat gre z njimi trener Roman Krajnik.

REZULTATI (težavnost)

ženske
1. Yana Chereshneva, RUS
2. Olga Shalagina, RUS
...
8. Maja, Vidmar, SLO

moški
1. Jorg Verhoeven, NIZ
2. Hyunbin Min, KOR
...
4. Domen Škofic, SLO
5. Jure Raztresen, SLO
8. Klemen Bečan, SLO


Pripravila Zdenka Mihelič