Hitrostno plezanje | razpis brezplačnega izobraževalnega kampusa

Komisija za športno plezanje pričenja z načrtnim razvijem hitrostnega plezanja v Sloveniji. Skupaj s selektorjem Gorazdom Hrenom in glavnim trenerjem hitrosti Maticem Kozmusom bo sestavljen najbolj primeren program za zagon hitrostnega plezanja v Sloveniji.

V športnem plezanju veljamo za velesilo, vendar ne v disciplini hitrostnega plezanja. V tej disciplini imamo zelo malo izkušenj.

Naši glavni cilji so:
  • pridobiti zainteresiran kader in ga strokovno usposobiti.
  • da do konca leta 2023 izvedemo izobraževalni kampus hitrostnega plezanja, ki bo predvidoma od 16. do 19. novembra dalje, po zaključku tekmovalne sezone.
  • da vzpostavimo tekmovalni sistem, tako za državna prvenstva kot tudi za vzhodno / zahodno ligo.
  • pridobiti ekipo mladih tekmovalcev za evropska tekmovanja.
  • vzpostaviti organizirani sistem treningov po Sloveniji (še posebej za mlajše kategorije).

Za začetek bomo izvedli brezplačni 4-dnevni izobraževalni kampus hitrostnega plezanja s povabljenim strokovnjakom / trenerjem iz tujine, ki ima bogate izkušnje na tem področju. Kampus bo predvidoma potekal od 16. do 19. novembra 2023 (čakamo potrditev tujega trenerja). Na kampusu bo predstavljena smer za mlajše kategorije, katera bo standardizirana za DP (priloga), ostale kategorije po IFSC formatu (priloga). Na kampusu se bo izvedel teoretični del 2 dni (samo trenerji) in praktični del 2 dni (trenerji in tekmovalci / plezalci). Vabljeni boste vsi trenerji in tekmovalci ter plezalci, ki so vaši člani.

V tej fazi želimo izmeriti interes v Sloveniji za hitrostno plezanje in morebitno udeležbo na kampusu. Zato vas vabimo, da izpolnite naslednjo anketo na tej povezavi.

Prosimo, da anketo delite med svojimi člani.

 Priloga: dopis in sheme smeri ter stene