Nova zmaga Janje Garnbret v Innsbrucku, ponovno je uživala v finalu

Janja Garnbret je po brezhibni predstavi na balvanih na svoji drugi tekmi svetovnega pokala po vrnitvi po poškodbi zmagala. Uspelo ji je na tekmi v Innsbrucku.
Foto: Grega Valančič
Janja Garnbret je danes zvečer v Innsbrucku dosegla svojo že 38. zmago v svetovnem pokalu. Korošica je vsakega od štirih balvanov razrešila v prvem poskusu ter zabeležila 15. zmago na tekmah svetovnega pokala v tej disciplini.

(foto Grega Valančič)

S prvim balvanskim problemom je opravila v prvem poskusu po vsega 49 sekundah, tudi z drugim ni imela težav, do vrha je v prvem poskusu prišla po 58 sekundah. Garnbret se je "mudilo" tudi na tretjem balvanu, ki ga je v prvo razrešila po vsega 35 sekundah. Zadnji, četrti balvanski problem pa ji je vzel zgolj 40 sekund, kar je pomenilo, da je slovenska zvezdnica še pred nastopi zadnjih treh tekmovalk slavila s popolnim izkupičkom. Janjo so oblile solze. "Danes je bilo res čustveno. Vrniti se nazaj po poškodbi, je res težavno. V zadnjih mesecih je bilo veliko smeha in joka, veliko negativnih misli, dvomov, zato sem zelo vesela za ekipo, ki mi stoji ob strani. Danes je bil ta dan, ko sem plezala tako, kot to znam jaz. Uživala sem v finalu. Punce so vsako leto močnejše, vsako leto treniram več in poskušam biti boljša različita sebe. Že deset let skoraj da branim zmage, zato sem seveda ob vsaki novi zlati medalji izjemno čustvena."

(foto Grega Valančič)

Korošico so takoj po koncu svojega nastopa preplavila čustva. Po zlomu palca v pripravljalnem obdobju je izpustila prvi del sezone, po vrnitvi na plezalne steze v Pragi in drugem mestu pa je v drugem poskusu že prvič slavila. To je bila njena prva zmaga v svetovnem pokalu po lanski tekmi v težavnosti v Džakarti.

Janja ima v petek prost dan, v  soboto ob 9.00 se pričnejo kvalifikacije v težavnosti. To bo letos prva tekma. "Prvo tekmovanje v težavnosti v sezoni je vedno  stresno. Res sem ves čas trenirala to disciplino, a do tekme ne morem vedeti, kje je moja forma. Ko sem ponovno obula plezalke, sem spet plezala. Zmagala sem na državnem prvenstvu v Kopru, malce sem svojo formo preverila. Jutri bom imela dan odmora, gledala bom moške nastope, potem bomo videli, kako bo."

V petek ob 13.00 bomo spremljali polfinalno tekmo v balvanih za fante. Pesti bomo držali, da se Zan Lovenjak Sudar in Martin Bergant uvrstita v večerno finalno tekmo. 

(STA, B.G.O)