Kruder z bolečino obstal v polfinalu

Slovenski športni plezalec Jernej Kruder se ni uvrstil v večerni finale najboljše šesterice tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v balvanih v Pragi. Dvaintridesetletni Celjan se je prvič letos uvrstil v polfinale, vendar pa njegovo plezanje danes ni zadoščalo za še en nastop. Tekmo je končal na 18. mestu.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Jernej Kruder, svetovni podprvak v disciplini leta 2014, je nastopil na svoji 85. tekmi v balvanskem svetovnem pokalu, kar je rekord med športnimi plezalci.

"Zelo sem zadovoljen s svojim nastopom v kvalifikacijah, tudi v polfinalu sem nastopil najbolje kolikor sem lahko, a bolečine v ramenih so bile premočne, da bi lahko dosegel vrhunski rezultat. Postavitev balvanov mi je ležala, ampak jih žal nisem mogel do konca izkoristiti. želim si čimprej sanirati bolečine in se skoncentrirati na naslednji dve tekmi," je po koncu povedal Jernej Kruder. 

Kruder je bil edini Slovenec v moškem polfinalu. S tem pa se niso končali slovenski nastopi v glavnem mestu Češke. V ognju so še tri zelo vroča slovenska železa.

Janja Garnbret, Julija Kruder in Katja Debevec so si v petek zagotovile nastop v ženskem polfinalu, ki bo na sporedu v nedeljo. Ženski polfinale se bo v nedeljo začel ob 12.00, finale pa bo na sporedu ob 19. uri.