Janja Garnbret bo ta konec tedna nastopila v Pragi

Karavana svetovnega pokala v športnem plezanju se je preselila v Evropo in Praga bo od 2. do 4. junija prizorišče četrte tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Po osmih mesecih bo na startu mednarodne tekme tudi svetovna in evropska prvakinja Janja Garnbret.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Olimpijska prvakinja v kombinaciji Janja Garnbret bo na Češkem prvič nastopila na mednarodnem odru po poškodbi palca na levi nogi, zaradi katere je izpustila balvanske tekme v Hachiojiju na Japonskem, v korejskem Seulu in Salt Lake Cityju v ZDA.

Praga gosti tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju prvič po 14 letih, kar pomeni, da bo tudi Garnbretova na tem prizorišču nastopila prvič. »Veselim se povratka v svetovni pokal oziroma končno začetka sezone tudi zame. To je bila najdaljša odsotnost od tekem v svetovnem pokalu v moji karieri. V Pragi ravno tako še nisem tekmovala, zato bo tudi iz tega vidika nekaj novega. Dobro sem trenirala in v Prago odhajam pripravljena ter maksimalno motivirana. Sem pa vesela, da svetovni pokal obišče več novih prizorišč, saj se s tem plezanje približa širšemu občinstvu. Je tako lep in atraktiven šport, ki si zasluži čim večjo pozornost v svetovnem merilu, in tekme svetovnega pokala k temu zagotovo pripomorejo,« pravi Garnbretova, zmagovalka že skupno 37 tekem svetovnega pokala.


Janja Garnbret se vrača v svetovni pokal ta konec tedna (foto Grega Valančič/Sportida)
Trinajstega maja je že malce stopila v tekmovalno sezono in na tekmi na tekmi državnega prvenstva v Kopru v težavnosti prepričljivo zmagala.

V Pragi bodo poleg Janje nastopile tudi Katja Debevec, Julija Kruder, Lučka Rakovec in Lucija Tarkuš.  V moški konkurenci so bodo poskusili izkazati štirje Slovenci, Zan Lovenjak Sudar, Gregor Vezonik, Anže Peharc in Jernej Kruder.